Παραδοσιακές ενδυμασίες γάμου σε διάφορα μέρη του κόσμου

Στις δυτικές κουλτούρες, οι νύφες φορούν παραδοσιακά ένα λευκό φόρεμα την ημέρα του γάμου τους. Πέρα από τα δυτικά όμως  θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από γαμήλιες ενδυμασίες στις διάφορες χώρες και πολιτισμούς. Μερικές νύφες στολίζονται με πολύχρωμα ρούχα, άλλες ζωγραφίζουν τα χέρια και τα πρόσωπά τους σύμφωνα με τις τοπικές παραδόσεις, και κάποιες κρύβουν τα πρόσωπά τους εντελώς πίσω από στρώματα κοσμημάτων ή πέπλα.

Δεν είναι όλοι υποστηρικτές αυτών των παραδόσεων φυσικά και πολλοί άνθρωποι φορούν ό, τι θέλουν για την Μεγάλη Ημέρα, αλλά ο κατάλογος αυτός προσφέρει μια ενδιαφέρουσα εικόνα για τους διαφορετικούς τρόπους που διαφορετικοί άνθρωποι μπορούν να γιορτάσουν με την ίδια ευκαιρία. Ποιος ξέρει, ίσως βρείτε κάποια έμπνευση!

Γαμήλιες αμφιέσεις ανά τον κόσμο

# 1 Ινδικός γάμος
Στην ινδική κουλτούρα, ροζ ή κόκκινα νυφικά είναι συχνά το ένδυμα της επιλογής για τις νύφες. Η παντρεμένη γυναίκα στο βόρειο τμήμα της χώρας αναγνωρίζεται συχνά από μια κόκκινη κουκκίδα στη μέση του μετώπου της.

ινδικός γαμος
rani_in_silk Report

# 2 Καζακστανή Νύφη
Σε ένα παραδοσιακό γάμο στο Καζακστάν, οι νύφες φορούν συνήθως ένα καπέλο γνωστό ως «Saukele» καθώς και ένα πέπλο προσώπου. Η Saukele παρασκευάζεται συνήθως πολύ πριν τα κορίτσια φθάσουν στην ηλικία του γάμου.

καζακστανή νυφη
kazak.ts.cn

# 3 Νιγηριανή Νύφη
Η Νιγηρία είναι μια μεγάλη χώρα με περίπου 250 εθνοτικές ομάδες και πάνω από 500 γλώσσες. Ως εκ τούτου, οι γαμήλιες τελετές αλλάζουν ανάλογα με την περιοχή, τη θρησκεία και την εθνική καταγωγή. Ωστόσο, οι Νιγηριανές νύφες συχνά φορούν πολύχρωμα γαμήλια ρούχα. Επίσης, συχνά φορούν ένα Νιγηριανό μαντήλι στο κεφάλι που ονομάζεται Gele.

νγηριανή νυφη
bellanaija.com

# 4 Hutsuls γάμος στην Ουκρανία (Καρπάθια)
Οι Hutsuls είναι μια εθνο-πολιτισμική ομάδα των Ουκρανών που ζουν επί αιώνες στα Καρπάθια όρη. Τα παραδοσιακά ρούχα του γάμου είναι πολύχρωμα και οι γάμοι είναι πολύ ζωντανοί και γεμάτοι χορό, παιχνίδια και αστεία.

Natalia Kabliuk
γάμος ουκρανια

# 5 Παραδοσιακός γάμος στην Γκάνα
Οι παραδοσιακά γάμοι στην Γκάνα είναι συχνά πολύχρωμοι και κάθε οικογένεια έχει το δικό της μοτίβο υφάσματος που διαθέτει για το ντύσιμο της νύφης και του γαμπρού.

γαμος γκανα
akiboatimpressions

# 6 Ιαπωνικός γάμος
Σε ένα παραδοσιακό ιαπωνικό γάμο, η νύφη φοράει συνήθως ένα λευκό κιμονό για την επίσημη τελετή, το οποίο συμβολίζει την αγνότητα. Μετά την τελετή η νύφη μπορεί να αλλάξει σε ένα κόκκινο κιμονό που συμβολίζει την καλή τύχη.

ιαπωνικός γαμος
Lan Phan

# 7 Σκοτσέζικος γάμος
Οι άνδρες στη Σκωτία φορούν παραδοσιακά τη σκωτσέζικη φούστα της φυλής τους για το γάμο τους. Μετά την τελετή, η νύφη φοράει ένα σάλι με τα χρώματα της γενιάς του νέου συζύγου της για να δηλώσει τη μετάβαση της στην οικογένειά του.

γαμος σκοτία
im_jessica_oh

# 8 Νύφη στη Μογγολία
Σε μια παραδοσιακή μογγολική γαμήλια τελετή, η νύφη και ο γαμπρός φορούν αυτό που είναι γνωστό ως Deel. Το Deel είναι ένα ρούχο που φορούσαν για αιώνες οι Μογγόλοι και άλλες νομαδικές φυλές στην Κεντρική Ασία.

μογγολή νυφη
agenciazvezdenpraznik.blogspot.com

# 9 Νύφη από την περιοχή Oas στη Ρουμανία
Οι γάμοι στην Oas, στο βόρειο-δυτικό τμήμα της Τρανσυλβανίας, είναι ένα σημαντικό γεγονός. Διοργανώνεται από τους γονείς, καθώς και από την νύφη και τον γαμπρό. Περιλαμβάνουν διάφορες τελετουργίες, συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας της προίκας, των κουστουμιών, την επιλογή νονών και την προετοιμασία της σημαίας του γάμου.

νύφη ρουμανια
boredpanda.com

# 10 Κινέζικος γάμος
Στην Κίνα το κόκκινο χρώμα θεωρείται ότι συμβολίζει την καλή τύχη. Το χρώμα επίσης πιστεύεται ότι κρατά μακριά τα κακά πνεύματα. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη ότι τα παραδοσιακά γαμήλια ρούχα σχεδόν πάντα είναι κόκκινα.

κινέζικος γαμος
bridaltrendasia.com

# 11 Yakan νύφη
Οι Yakan αποτελούν μία εθνο-γλωσσική ομάδα που κατοικούν κυρίως το νησί της Basilan στις Φιλιππίνες. Οι παραδοσιακοί γάμοι συνήθως αποτελούνται από δύο τελετές, μια ισλαμική και μία παλαιότερη, με προ-ισλαμικό τελετουργικό. Στους γάμους που διοργανώνονται από τους γονείς, τη νύφη και το γαμπρό, βαφούν τα πρόσωπά τους.

νύφη φιλιππίνες
Hermes Singson

# 12 Νύφη στη περιοχή Gora (μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και ΠΓΔΜ)
Οι Γκοράνι είναι μουσουλμάνοι, αλλά οι παραδόσεις και τα έθιμά τους περιέχουν διάφορα ειδωλολατρικά στοιχεία. Η νύφη μεταφέρεται σε ένα άσπρο άλογο καλυμμένη με ένα μαντήλι και μία ειδικά διακοσμημένη ομπρέλα κατά τη διάρκεια των εορτασμών του γάμου.

νύφη κόσσοβο
Faton Ademi

# 13 Ινδονησιακός γάμος
Η Ινδονησία έχει πάνω από 17.000 νησιά και έτσι οι γάμοι εδώ διαφέρουν πολύ ανάλογα με το που ζουν οι άνθρωποι και σε ποια από τις 300+ εθνοτικές ομάδες ανήκουν.

γάμος ινδονησια
Fitrian Afifah Yurma

# 14 Παραδοσιακές ενδυμασίες γάμου και νυφικό στέμμα στη Νορβηγία
Στη Νορβηγία, η παραδοσιακή γαμήλια φορεσιά ονομάζεται Bunad. Μπορεί επίσης να φορεθεί για άλλες περιπτώσεις, όπως σε βαπτίσεις.

γαμος νορβηγία
bunadstua.com

# 15 Μatyó νύφη από την Ουγγαρία
Στους παραδοσιακούς ουγγρικούς γάμους, η νυφική ενδυμασία αποτελείται συνήθως από ένα κεντητό φόρεμα με μοτίβα λουλουδιών σε τρία φωτεινά χρώματα και μια περίτεχνη υφαντή περικεφαλαία.

νύφη ουγγαρία

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *