Παρθενική πτήση για το αεριωθούμενο drone μάχης XQ-58A Valkyrie της Kratos

Παρθενική πτήση για το αεριωθούμενο drone μάχης XQ-58A Valkyrie της Kratos

Την παρθενική πτήση του αεριωθούμενου drone μάχης της, XQ-58A Valkyrie, στις 5 Μαρτίου, ανακοίνωσε η Kratos Defense & Security Solutions.

Η πτήση έγινε στα Yuma Proving Grounds της Αριζόνα. Για τους σκοπούς του προγράμματος συνεργάζονται η Kratos Unmanned Aerial Systems (KUAS) και το Air Force Research Laboratory (AFRL).

Κατά τη δοκιμή, το αεροσκάφος ολοκλήρωσε όλους τους σκοπούς που του είχαν ανατεθεί εντός του πλαισίου μιας πτήσης 76 λεπτών. Σημειώνεται ότι το Valkyrie είναι ικανό για πτήσεις μακράς εμβέλειας σε υψηλές υποηχητικές ταχύτητες.

Το πρόγραμμα εμπίπτει εντός του πλαισίου της πρωτοβουλίας LCAAT (Low Cost Attritable Aircraft Technology), που έχει σκοπό τη διατήρηση του κόστους των τακτικών αεροσκαφών σε χαμηλά επίπεδα. Μεταξύ των στόχων του LCAAT είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών ταχύτερα, μέσω της ανάπτυξης καλύτερων σχεδιαστικών μέσων, και η εξέλιξη των διαδικασιών κατασκευής ώστε να μειώνεται ο χρόνος και το κόστος τους.

DEFENCE BLOG

Το αεροσκάφος είναι σχεδιασμένο για «ανεξαρτησία διαδρόμου» (runway independence) και, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, «λειτούργησε όπως αναμενόταν». Το XQ-58A προορίζεται να πραγματοποιήσει συνολικά πέντε δοκιμαστικές πτήσεις σε δύο φάσεις, με στόχους που περιλαμβάνουν την αξιοποίηση της λειτουργικότητας των συστημάτων, των αεροδυναμικών επιδόσεων και των συστημάτων εκτόξευσης και ανάκτησης.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος, το οποίο ήταν υπό ανάπτυξη για 2,5 χρόνια, προορίζεται να βοηθήσει στην ανάπτυξη drone μάχης που θα συνοδεύουν μαχητικά F-22 και F-35, λειτουργώντας ως πλατφόρμες παρακολούθησης και επίθεσης. Προορίζεται να δρα ανεξάρτητα ή ως μέλος ενός σμήνους. Έχει μήκος 9 μέτρων, άνοιγμα φτερών 6,7 μέτρων και μέγιστη ταχύτητα 567 κόμβων (1.050 χλμ/ ώρα). Η εμβέλειά του ανέρχεται στα 3.941 χλμ και έχει χώρο για οκτώ όπλα (βόμβες μικρού διαμετρήματος).

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *