Τελευταία Νέα

Παρουσιαστής γράφει τηλεοπτική ιστορία χαρίζοντας χρέη 15 εκ. δολαρίων (VIDEO)

1Η απίστευτη στιγμή που ο John Oliver πάτησε ένα κουμπί και διέγραψε χρέη 9.000 Αμερικανών

Ο John Oliver, κωμικός και παρουσιαστής του σόου Last Week Tonight στο HBO, έγραψε τηλεοπτική ιστορία κάνοντας τη μεγαλύτερη σε αξία δωρεά που έχει γίνει ποτέ από εκπομπή. Το ακόμη πιο σημαντικό στοιχείο της κίνησης αυτής ήταν πως δεν μοίρασε δώρα, αλλά χάρισε χρέη. Μετά το πάτημα του μεγάλου κόκκινου κουμπιού που υπήρχε στο στούντιο, 9000 Αμερικανοί σταμάτησαν πλέον να χρωστάνε σχεδόν 15 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Olive rάρχισε να εξηγεί ότι τα νοικοκυριά των ΗΠΑ χρωστούν συνολικά 12 τρισεκατομμύρια δολάρια και πως τα περισσότερα από τα ληξιπρόθεσμα και καθυστερημένα χρέη πωλούνται μετά σε εισπρακτικές εταιρείες που κυνηγούν με κάθε τρόπο τους οφειλέτες.

“Η αγορά του χρέους είναι βρώμικη επιχείρηση και χρειάζεται επειγόντως μεγαλύτερη εποπτεία”, είπε. “Όπως έχουν τα πράγματα, κάθε ηλίθιος μπορεί να μπει σε αυτή τη δουλειά. Και μπορώ να αποδείξω πόσο ανησυχητικά εύκολο είναι”, πρόσθεσε και παρουσίασε μια αρκετά ενοχλητική έρευνα για τις εισπρακτικές εταιρείες και το πώς δουλεύει αυτό το σύστημα.

Ο Oliver αγόρασε το υπέρογκο χρέος κάνοντας μια απλή έναρξη εταιρείας στο διαδίκτυο για 50 δολάρια και στη συνέχεια έκανε εγγραφή στο Μισισιπή. Ονόμασε την εταιρεία του Central Asset Recovery Professional Inc. και ανέφερε πως με το που ίδρυσε την εταιρεία, έλαβε μια προσφορά για να αγοράσει ιατρικά χρέη αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων δίνοντας κάτι λιγότερο από 60.000 δολάρια.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια εταιρεία που θα αγοράσει χρέος όπως αυτό, εξήγησε, παρενοχλεί συστηματικά και με απαράδεκτες πρακτικές ακόμα και με απειλές τους οφειλέτες για να κερδίσει ένα μέρος από τη συλλογή του ποσού. Στην περίπτωση του Oliver, το χρέος ανήκε σε 9.000 άτομα. Στο τέλος του σόου του, στάθηκε δίπλα από ενα μεγάλο κόκκινο κουμπί, το πάτησε και σε πανηγυρικό ύφος ανακοίνωσε πως τα χρέη και η λίστα των οφειλετών μεταβιβάστηκε σε μια ΜΚΟ και πως αυτά διαγράφονται χωρίς να επηρεαστούν τα φορολογικά τους και διασφαλίζοντας ότι κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να τους κυνηγήσει για τα χρήματα αυτά.

Το 2004, η Oprah Winfrey έδωσε ένα αυτοκίνητο σε κάθε μέλος του κοινού της, μια δωρεά που αποτιμάται σε 8 εκατομμύρια δολάρια. Με την αγορά και τη διαγραφή αυτού του χρέους, ο Oliverδήλωσε πως πλέον έσπασε το ρεκόρ και έκλεισε αστειευόμενος με ένα “FuckYouOprah”.

Δείτε το βίντεο που εξηγεί τα πάντα και καταλήγει στο θριαμβευτικό φινάλε. Πρόκειται για τα 20 πιο απολαυστικά τηλεοπτικά λεπτά που έχουμε δει τελευταία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *