Πασκουάλ: «Χωρίς τον κόσμο, θα ήταν αδύνατο να κερδίσουμε»

Αρχικά, ο Καταλανός κόουτς δήλωσε: «Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο. Χωρίς αυτούς θα ήταν αδύνατο να κερδίσουμε το ματς. Τους ευχαριστούμε και αξίζουν και αυτοί συγχαρητήρια. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε τον ρυθμό του παιχνιδιού, επειδή βελτιώσαμε την άμυνά μας και βρήκαμε τον τρόπο να επιστρέψουμε στο ματς. Μετά από αυτό το παιχνίδι έγινε και πάλι δύσκολο όταν η Φενέρ βρέθηκε 8 πόντους μπροστά, αλλά στο τέλος πιστέψαμε στην νίκη, πιστέψαμε στους εαυτούς μας και στο τέλος το μεγάλο σουτ του Παππά μας έδωσε την νίκη.

Είναι ξεκάθαρο ότι παίξαμε πολύ άσχημα στη Βαρκελώνη και στη Μόσχα. Είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουμε ομάδες τέτοιου επιπέδου. Ο μόνος τρόπος είναι να παίξουμε άμυνα υψηλού επιπέδου και στο δεύτερο μέρος τα καταφέραμε. Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε τη ροή της σεζόν μέσα από την άμυνα, αλλά χωρίς την άμυνα δεν θα είχαμε κερδίσει. Τώρα πρέπει να βελτιωθούμε για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπασκόνια που θα έχει στον πάγκο της τον Πέδρο Μαρτίνεθ. Θα είναι δύσκολο να παίξουμε και να κερδίσουμε».

Για τις δηλώσεις του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σχετικά με τη διαιτησία: «Στη διάρκεια του παιχνιδιού υπήρξαν πολλές φάσεις με επαφές και φάουλ. Και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν και προσπάθησαν να πάρουν το παιχνίδι. Στο τέλος τα καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και δεν έχω να πω κάτι άλλο».

Για το πώς έκανε την ομάδα του να αλλάξει νοοτροπία στο δεύτερο μέρος: «Έχω μιλήσει με τους παίκτες. Κλείσαμε τη σεζόν παίζοντας καλή άμυνα, ενώ έχουμε ξεκινήσει διαφορετικά φέτος. Είναι πνευματικό το θέμα περισσότερο. Πρέπει να παίζουμε σαν εργάτες, όχι σαν αρχιτέκτονες ή μηχανικοί. Μερικές φορές μπερδευόμαστε. Χωρίς την άμυνα δεν είμαστε τίποτα. Αυτός είναι ο σωστός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε».

Για το αν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει νωρίτερα τον Αντετοκούνμπο: «Ποτέ δεν ξέρει κανείς ποιος είναι ο σωστός δρόμος, αλλά μπορείς να κάνεις αξιολογήσεις όταν τελειώσει το παιχνίδι. Ενδεχομένως αν τον είχα βάλει νωρίτερα και είχαμε χάσει, να ήταν η ερώτηση γιατί τον έβαλα νωρίτερα. Η αλήθεια είναι ότι μας βοήθησε πολύ και μας έδωσε ενέργεια. Κάθε μέρα δείχνει ότι μπορεί να μας βοηθήσει περισσότερο».

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *