Παυλόπουλος: Οι γείτονές μας να σέβονται στο ακέραιο το Διεθνές Δίκαιο

1Άμεσο μήνυμα προς στην Τουρκία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε δήλωση του από την Κομοτηνή όπου βρίσκεται.
Την αυτονόητη απαίτηση της Ελλάδας, να σέβονται οι γειτονικές χώρες και ιδίως η Τουρκία στο ακέραιο το Διεθνές Δίκαιο, επεσήμανε από την Κομοτηνή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωση του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης για την 96η επέτειο ενσωμάτωσης της Θράκης στον εθνικό κορμό.

«Γιορτάζουμε σήμερα την επέτειο ενσωμάτωσης, στις 14 Μαΐου 1920, της Δυτικής Θράκης στον Εθνικό Κορμό. Η επέτειος αυτή μου επιβάλει το εθνικό χρέος να επισημάνω τούτο:

Εδώ, στην Κομοτηνή και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θράκης, όπου έχουν ταχθεί να συνυπάρχουν ειρηνικά και δημιουργικά Έλληνες με διαφορετικές θρησκείες, η Ελληνική Δημοκρατία αποδεικνύει ανελλιπώς ότι δίνει, εμπράκτως και άκρως επιτυχώς, εξετάσεις μιας Χώρας που εμπνέεται, ως προς την Δημοκρατία και τον Πολιτισμό της, ταυτοχρόνως, από την ανεκτίμητη Αρχαία Κληρονομιά της αλλά και από την θέση της ως αναπόσπαστου μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως μέλους της Διεθνούς Κοινότητας το οποίο σέβεται, στο ακέραιο, το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του. Την ίδια στάση απαιτούμε, αυτονοήτως, να τηρούν όλοι οι φίλοι Γείτονές μας, κυρίως δε η Τουρκία».

in komotini

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *