Περισσότεροι ομογενείς στους ναούς την Ανάσταση – τήρησαν με ευλάβεια τα έθιμα (βίντεο)

Ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος, ενώ μεταδίδει το άγιο φως.
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι Ελληνορθόδοξοι ναοί της Αμερικής και του Καναδά το βράδυ της Αναστάσεως είχαν πλημμυρίσει από πιστούς οι οποίοι παρακολούθησαν με κατάνυξη και ευλάβεια την Ακολουθία της Αναστάσεως και έψαλαν μεγαλοφώνως το «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών». Οι καμπάνες ηχούσαν χαρμόσυνα και καθιστούσαν πιο επιβλητικές τις τελετές.
Τα ρεπορτάζ των ανταποκριτών και συνεργατών του «Εθνικού Κήρυκα» από τη Μητροπολιτική Περιοχή στη Νέας Υόρκης, τη Νέα Αγγλία, το Λος Αντζελες, την Πενσυλβάνια, τη Φλόριδα και από το Μόντρεαλ του Καναδά, τα οποία δημοσιεύονται στις ομογενειακές σελίδες αποδεικνύουν ότι οι ομογενείς τήρησαν και εφέτος με ευλάβεια τα ήθη και τα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.Η χορωδία και τα παιδιά του ιερού.
Εξ άλλου το πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τα βίντεο που έχουν ήδη αναρτηθεί στις ιστοσελίδες www.ekirikas.com, www.thenationalherald.com καθώς επίσης και στο Facebook της εφημερίδας αποτελούν μια επί πλέον απόδειξη για την ευλάβεια και την κατάνυξη με την οποία οι ομογενείς παρακολούθησαν τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.
Την ώρα που οι αρχιερείς και οι ιερείς έψελναν το «Δεύτε Λάβετε Φως» τα φλας των έξυπνων κινητών καθιστούσαν ακόμη πιο λαμπερές τις τελετές.
Οι φωτογραφίες με τις ευχές «Χριστός Ανέστη» μέσω των έξυπνων τηλεφώνων ξεπέρασαν τον Ατλαντικό και έφτασαν στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στη Βόρειο Ηπειρο, στο Φανάρι και η χαρά της Αναστάσεως πολλαπλασιαζόταν.

Το Μεγάλο Σάββατο και το Πάσχα οι καιρικές συνθήκες στις Βορειοανατολικές Πολιτείες ήταν εξαιρετικά καλές. Οι ομογενείς παρακολούθησαν την Ακολουθία της Αναστάσεως, πήραν το Αγιο Φως και το μετέφεραν στα σπίτια τους, απόλαυσαν τη μαγειρίτσα και ευχήθηκαν Χριστός Ανέστη.
Ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Τέναφλάι της Νέας Ιερσέης είχε πλημμυρίσει από πιστούς οι οποίοι παρακολούθησαν την Ακολουθία της Αναστάσεως χοροστατήσαντος του Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Ευαγγέλου. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσία των παιδιών και των νέων.
Η προσέλευση των πιστών στην Ακολουθία της Αναστάσεως στον ιερό ναό της Mεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορώνα ήταν αθρόα.Τα φως της Αναστάσεως καθιστούσε πιο λαμπερά τα πρόσωπα της νεότερης γενιάς των ομογενών.
Αν και ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Γεώργιος Αναστασίου, κάλεσε τους πιστούς να παραμείνουν και να παρακολουθήσουν μέχρι το τέλος την Ακολουθία, εν τούτοις οι περισσότεροι δεν ανταποκρίθηκαν.
Οσοι όμως παρέμειναν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πραγματική μυσταγωγία με τον πρωτοψάλτη Φώτιο Κετσετζή που είχε έρθει από την Αθήνα για τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.
Την Κυριακή οι γειτονιές της Αστόριας, του Τζάκσον Χάιτς, του Φλάσινγκ, του Μπέισαϊντ, του Γουάιτστόουν, του Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν μοσχοβολούσαν από τον οβελία και ήταν πολύ εύκολο να διακρίνει κανείς τα σπίτια των Ελληνοαμερικανών.
Τα ελληνικά εστιατόρια και οι ταβέρνες, καθώς επίσης και τα καφεζαχαροπλαστεία την Κυριακή του Πάσχα προσέφεραν πασχαλινά γεύματα με αρνί της σούβλας και τα άλλα εδέσματα.Στιγμιότυπο από την Ακουλουθία της Αναστάσεως χοροστατήσαντος του Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης Ευαγγέλου. Φωτογραφία: “Ε. Κ.” – Κώστας Μπέη
https://www.ekirikas.com/ Labels Άρθρα, Άρθρα Αναγνωστών Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *