Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Η συγκλονιστική ανάρτηση για την επιλόχειο κατάθλιψη

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Η συγκλονιστική ανάρτηση για την επιλόχειο κατάθλιψη

«Ξέρω πόσο δύσκολο είναι»

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μέσα από ένα μακροσκελές κείμενο της στην προσωπική της σελίδα στο Instagram μιλάει για την επιλόχεια κατάθλιψη και παροτρύνει τις νέες μαμάδες να ξεπεράσουν τις φοβίες με υπομονή.

Η ηθοποιός μοιράζεται την δική της εμπειρία για το πώς ξεπέρασε αυτή τη περίοδο ενώ στη συνέχεια δίνει συμβουλές στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Ολόκληρη η ανάρτησή της:

«Η λοχία είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίοδος για τη ζωή της γυναίκας. Και διαλέγω τη λέξη ιδιαίτερη ανάμεσα σε πολλές άλλες που μου έρχονται τώρα στο μυαλό για πολύ συγκεκριμένο λόγο. Κάθε μέρα που περνάει από τη γέννηση του μικρού σου είναι μια δοκιμασία, και παράλληλα με τις ορμόνες που κάνουν πάρτι στο ταλαιπωρημένο σου σώμα μπορεί να περάσεις δύσκολα και να ζοριστείς πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ. Θα σου πω κάτι και θέλω να μ' ακούσεις καλά.

Μια μέρα θα ξυπνήσεις και θα νιώθεις καλά. Πραγματικά καλά. Ο πόλεμος των ορμονών θα έχει κοπάσει, το σώμα σου θα έχει επανέλθει πολύ κοντά σ αυτό που θυμάσαι, το μωρό σου θα έχει μπει σε μια ρουτίνα, και θα έχεις πάλι τον έλεγχο της ζωής σου. Χρειάζεται υπομονή και να πιέζεις τον εαυτό σου να κρατάει ψηλά την ενέργεια του. Ξέρω πόσα "ναι, αλλά…" θα μου γράψεις κάτω από αυτό το κείμενο. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι.

Ξέρω ότι όλα περνάνε απ τα χέρια σου. Και γι' αυτό πιστεύω σε σένα. Είσαι το πιο δυνατό ον. Έχεις την ικανότητα να γέννας τη ζωή. Στο έχω ξαναπεί. Όταν όλα σε πιέζουν, ζήτα βοήθεια για μισή ώρα και πήγαινε μια βόλτα το τετράγωνο για αποσυμπίεση. Σου μιλάω σήμερα γι αυτό γιατί σήμερα είναι αυτή η μέρα για μένα… Αν μπορώ εγώ, μπορείς κι εσύ. Φτάνει να το θες», γράφει χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ NEWSBEAST ΣΤΟ GOOGLE NEWSΠηγή άρθρου – newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *