Πιο λεπτοί και καλύτερη φυσική κατάσταση με ένα μυστικό!

Ίσως να μην το πιστεύετε, αλλά νέες έρευνες έχουν αποδείξει ότι μπορείτε να αποκτήσετε καλύτερη φυσική κατάσταση και να γίνετε πιο λεπτοί μόνο με τη σκέψη σας!

Είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται για όσους και όσες από εμάς προτιμάμε τον καναπέ. Πρωτοποριακές έρευνες αποκάλυψαν ότι μπορείτε να γίνετε πιο λεπτοί και γυμνασμένοι απλώς και μόνο με το να το σκέφτεστε. Στο μέλλον, το να χρησιμοποιείτε τον εγκέφαλό σας μπορεί να γίνει το πιο σημαντικό μέρος του προγράμματος διατροφής ή άσκησής σας. Για χρόνια, οι επιστήμονες συμφωνούσαν ότι η άσκηση και η διατροφή είναι που μετράνε. Όμως, μια πρόσφατη καναδική μελέτη δείχνει ότι μπορείτε να γίνετε fit απλώς και μόνο με το να φαντάζεστε τον εαυτό σας έτσι!

Η μελέτη
Η μελέτη συνέκρινε δύο ομάδες, μία που ασκούνταν και μία που δεν ασκούνταν, αλλά σκεφτόταν την άσκηση. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι δεν ασκούνταν είχαν τις ίδιες αλλαγές στη δύναμή τους με την ομάδα που ασκούνταν, με το να φαντάζονται ότι ασκούνται τρεις φορές την εβδομάδα (όσοι ασκούνταν σωματικά βελτίωσαν τη μυϊκή τους δύναμη κατά 28%, ενώ όσοι το φαντάζονταν κατά 24%). Κι αυτή δεν είναι η μόνη μελέτη σ’ αυτό το νέο επαναστατικό πεδίο. Επιστήμονες στο Κλίβελαντ μέτρησαν μια σημαντική αύξηση (35%) μυϊκής δύναμης σε 30 εθελοντές που φαντάζονταν ότι ασκούνταν για 15 λεπτά την ημέρα, πέντε μέρες τη βδομάδα, για διάστημα 12 εβδομάδων. Έχουμε κι άλλα. Σε μια μελέτη του Χάρβαρντ του 2008, είπαν στο προσωπικό ενός ξενοδοχείου πως ό,τι έκαναν μέσα στην ημέρα σε καθημερινή βάση αντιστοιχούσε στην ποσότητα άσκησης που χρειάζονταν για να μείνουν υγιείς. Δεν έκαναν καμία αλλαγή στη συμπεριφορά τους, απλώς συνέχισαν τη δουλειά τους. Τέσσερις βδομάδες αργότερα, είχαν χάσει βάρος, ενώ είχαν μειώσει την πίεση και το ποσοστό σωματικού λίπους. Μια παρόμοια ομάδα υπαλλήλων, στους οποίους δεν είχαν πει ότι η δουλειά τους θεωρείται άσκηση, δεν είδε καμία τέτοια αλλαγή.

Πώς, λοιπόν, λειτουργεί αυτό;
«Η σκέψη μας έχει εκπληκτική επίδραση στο σώμα μας, επειδή το μυαλό δεν μπορεί να καταλάβει πάντα τη διαφορά ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό», λέει ο δρ Ντέιβιντ Ρ. Χάμιλτον, συγγραφέας του How Your Mind Can Heal Your Body. Όταν, κατά τη διάρκεια μιας έρευνας για μια φαρμακευτική εταιρεία, ο Χάμιλτον διαπίστωσε ότι τα φάρμακα placebo επέφεραν παρόμοια αποτελέσματα με το πραγματικό φάρμακο, αποφάσισε να κατανοήσει το γιατί. «Βρήκα αδιάψευστα στοιχεία ότι οι σκέψεις που κάνουμε έχουν τεράστια επίδραση στην ικανότητά μας να θεραπευόμαστε», λέει ο Χάμιλτον. Η θεωρία είναι ότι διαφορετικές διανοητικές καταστάσεις εκκρίνουν ορμόνες που μπορούν να επιταχύνουν ή να σταματήσουν την ανάπτυξη των μυών, να επιταχύνουν ή να επιβραδύνουν το μεταβολισμό, ακόμα και να ενεργοποιήσουν ή να αδρανήσουν γονίδια.

Η οπτικοποίηση θα φέρει όντως αποτελέσματα;
Η Κατ Ντάγκντεϊλ, που διευθύνει μια εταιρία προσωπικής εκγύμνασης, λέει ότι η πνευματική σου κατάσταση μπορεί να διαφοροποιήσει σημαντικά το τι μπορείς να καταφέρεις όταν ασκείσαι. «Αυτό έχει αποδειχθεί από μελέτες σε αθλητές», εξηγεί. Ωστόσο, προσθέτει «η επικέντρωση στη βελτίωση της υγείας θα σε ενθαρρύνει απλώς να κάνεις μικρές αλλά υγιεινές επιλογές στη διατροφή και την άσκηση – και όλα αυτά μαζί φέρνουν αποτέλεσμα».
Είτε έχετε πειστεί ότι υπάρχει κάποια ανεξήγητη σχέση νου και σώματος είτε όχι, είναι εύλογο όταν αν περάσετε μισή ώρα να φαντάζεστε έναν πιο υγιή εαυτό, το παγωτό θα σας φαίνεται λιγότερο ελκυστικό και πιο λογικό να πάτε για περπάτημα. Κι αυτό σίγουρα δεν είναι χάσιμο χρόνου, σωστά;


Πώς να σκεφτείτε τον εαυτό σας πιο υγιή
> Φανταντείστε μία μίνι εκδοχή σας – ο εαυτός σας είναι ένα μικροσκοπικό άτομο μέσα στο σώμα σας.
> Δείτε τον εαυτό σας στην οθόνη σαν να βρισκόσασταν στον κινηματογράφο και να ήσασταν πρωταγωνιστές.
> Αποφασίστε τι θέλετε, για παράδειγμα να νιώσετε πιο υγιείς και/ή να χάσετε βάρος.
> Δημιουργήστε μια σκηνή ή ένα σενάριο στο μυαλό σας με το μίνι εαυτό σας, που διηγείται την ιστορία του πώς γίνατε από υπέρβαροι λεπτοί, από πλαδαροί σφιχτοί. Μπορείτε να φανταστείτε το μίνι εαυτό σας να ρίχνει καύσιμα στο μεταβολισμό σας και να τον βλέπετε να καίει τις θερμίδες ή να φουσκώνει τους μυς σας, όπως θα έκανε με ένα στρώμα θαλάσσης.

Το μυστικό

Κάντε αυτή την οπτικοποίηση για 10 λεπτά, τρεις φορές την ημέρα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *