Πιτίνο: “Να βάλουμε την μπάλα στην ρακέτα”

Πιτίνο: "Να βάλουμε την μπάλα στην ρακέτα"

Το αγωνιστικό πλάνο του Ρικ Πιτίνο για τον αυριανό αγωνα του Παναθηναϊκού με την Νταρουσάφακα (6/3, 19:15) και το ξενύχτι για να δει την ομάδα του γιου του στο NCAA.

Ο Παναθηναϊκός αναχωρεί σήμερα για την Τουρκία, όπου θα δώσει την Πέμπτη (7/3, 19:15) τον επόμενο "τελικό" με την Νταρουσάφακα για την 25η αγωνιστική της EuroLeague. Την σημασία του συγκεκριμένου ματς επισήμανε φυσικά και ο Ρικ Πιτίνο στις δηλώσεις που έκανε λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής για την Κωνσταντινούπολη, αποκαλύπτοντας παράλληλα και ένα μέρος από τα αγωνιστικά πλάνα του.

"Πρέπει να βάλουμε την μπάλα στην ρακέτα και μετά αν υπάρχει σουτ μπορείς να το επιλέξεις. Κάθε φορά πρέπει να βάζουμε την μπάλα κοντά στο καλάθι. Δεν μπορείς να κάνεις συνέχεια τρίποντα, επειδή αυτό είναι κόντρα στα δυνατά στοιχεία της ομάδας", τόνισε αρχικά ο Αμερικανός προπονητής, που είπε για την Νταρουσάφακα: "Όλοι παίζουν σκληρά. Ακόμα και αν έχεις μεγάλο προβάδισμα, μπορούν να επιστρέψουν. Το σημαντικό είναι πως σκοράρουμε πολύ, περίπου 85 πόντους. Στο προηγούμενο παιχνίδι δεν παίξαμε καλά αλλά συνολικά παρουσιάζουμε σπουδαίο μπάσκετ. Είναι σημαντική η παρουσία των Κιλπάτρικ και Λάνγκφορντ".

Ο Πιτίνο είπε επίσης ότι αναγκάστηκε να ξενυχτίσει μέχρι τις έξι το πρωί το βράδυ της Τρίτης για να δει την ομάδα του γιου του να παίζει ένα κρίσιμο παιχνίδι στο κολεγιακό μπάσκετ ("ξύπνησα για να τον δω στις 3, κέρδισε το παιχνίδι και λογικά θα πάει στην March Madness"), ενώ για το ενδεχόμενο ήττας στην Τουρκία, τόνισε ότι εκτός έδρας κανένα αποτέλεσμα δεν αποτελεί έκπληξη…

"Η άποψη μου είναι ότι όταν έχεις δύο σερί εκτός έδρας ματς δεν μπορείς να έχεις απρόσμενο αποτέλεσμα. Στην έδρα σου την επόμενη εβδομάδα μπορείς να υποστείς μία έκπληξη. Σε ένα παιχνίδι μακριά από το σπίτι σου πρέπει να κάνεις τα πάντα για να κερδίσεις", υπογράμμισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Photo credits: Eurokinissi

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *