25 Φεβρουαρίου, 2020

Select your Top Menu from wp menus

Ποιες είναι οι γόνιμες ημέρες μιας γυναίκας;

34Ποιες είναι οι γόνιμες ημέρες μιας γυναίκας;

Για κάθε γυναίκα που θέλει να μείνει έγκυος, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει ποιές είναι οι γόνιμες ημέρες της σε κάθε κύκλο. Με τον τρόπο αυτό είναι σε θέση να προγραμματίσει τις επαφές της στον σωστό χρόνο, όταν επιδιώκει την επίτευξη εγκυμοσύνης!

Οι στατιστικές αναφέρουν πως εάν 100 σεξουαλικά ενεργές γυναίκες δεν χρησιμοποιήσουν καθόλου κάποια μέθοδο αντισύλληψης έχοντας τακτικές σεξουαλικές επαφές τότε περίπου οι 84 θα μείνουν έγκυες μέσα στον πρώτο χρόνο προσπαθειών. Στον δεύτερο χρόνο θα μείνουν έγκυες άλλες 8, χωρίς υποβοήθηση( συνολικά 92% ).

Γόνιμες ημέρες- υπολογισμός

Οι γόνιμες μέρες για μια γυναίκα είναι περίπου 7-8 κάθε μήνα. Το ωάριο ζει 24-48 ώρες και το σπερματοζωάριο ζει έως και 7 ημέρες.

Αυτό σημαίνει ότι εάν η σεξουαλική επαφή γίνει έως και 7 ημέρες πριν την ωοθυλακιορρηξία μπορεί να οδηγήσει σε εγκυμοσύνη 12 με 16 ημέρες πριν την επόμενη περίοδο.

Συνήθως λέμε στο ζευγάρι πως οι γόνιμες ημέρες είναι σε κύκλο 28 ημερών, εάν υποθέσουμε πως η ωορρηξία γίνεται την 14η ημέρα να υπολογίζει -4 ημέρες από την 14η και +3 ημέρες, δηλαδή από την 10η έως την 17η ημέρα τακτικές (κάθε 2 ημέρες ) σεξουαλικές επαφές χωρίς προφύλαξη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *