Τελευταία Νέα

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες σε κεφαλαιοποίηση;

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες σε κεφαλαιοποίηση;

H GlobalData παρουσιάζει τη λίστα με τις 25 κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες σε κεφαλαιοποίηση, η οποία δεν εμφανίζει εκπλήξεις στην τελική κατάταξη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας που μελετά την παγκόσμια αγορά Πληροφορικής, η Microsoft συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση, με την Apple και την Alphabet (Google) να έρχονται στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, ενώ η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από το Facebook και την Tencent.

Η GlobalData πιστοποιεί ότι η πρώτη δωδεκάδα της σχετικής κατάταξης δεν έχει μεγάλες διαφορές και έχει μείνει ουσιαστικά αμετάβλητη, κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου, με τη μόνη διαφορά να εντοπίζεται στη θέση που καταλαμβάνει πλέον η Taiwan Semiconductor (7η θέση) και η Cisco Systems (9η θέση).

Μερικά από τα αξιοσημείωτα συμπεράσματα της έκθεσης αυτής από την GlobalData περιλαμβάνουν την αύξηση της τιμής της μετοχής της Alphabet, η οποία εκτιμάται ότι οφείλεται κατά κύριο λόγο στην υψηλή κερδοφορία της μητρικής εταιρείας της Google. Υπηρεσίες όπως οι Google Assistant, το YouTube, τα Google Maps και φυσικά η μηχανή αναζήτησης αποτελούν τις κύριες πηγές κέρδους για την εταιρεία.

Η οικονομική πορεία της Apple είναι και εκείνη αξιοσημείωτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της GlobalData, καθώς τα οικονομικά δεδομένα που προκύπτουν τόσο από την ανακοίνωση νέων μοντέλων, όσο και από την εμπορική πορεία των iPad και των Mac δείχνουν ένα ευοίωνο οικονομικό μοντέλο για την αμερικανική εταιρεία.

Οι αναλυτές της GlobalData σημειώνουν ότι οι ραγδαίες εξελίξεις στον τεχνολογικό τομέα είναι εκείνες που θα επηρεάσουν τις μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών, άρα και την κεφαλαιοποίησή τους. Εκτός από τον ανταγωνισμό που δημιουργεί διαρκώς νέες απαιτήσεις στην τεχνολογική αγορά, σημαντικό κομμάτι των εξελίξεων στην τεχνολογική αγορά οφείλεται στους νόμους για την προστασία προσωπικών δεδομένων, αλλά και στην ολοένα αυξανόμενη εμφάνιση απειλών που στοχεύουν σε τεχνολογικές υποδομές. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την ανάλυση της GlobalData είναι ότι γεγονότα όπως ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ εκτιμάται ότι μπορεί να επηρεάσει έως και το 72% των μετοχών του τεχνολογικού τομέα.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *