Ποιες είναι οι οικονομικές απειλές του 2020, σύμφωνα με την Kaspersky

Ποιες είναι οι οικονομικές απειλές του 2020, σύμφωνα με την Kaspersky

Το 2020, οι απειλητικοί φορείς που παρακινούνται από οικονομικά κίνητρα θα αρχίσουν να στοχεύουν επενδυτικές εφαρμογές, διαδικτυακά συστήματα επεξεργασίας χρηματοοικονομικών δεδομένων και αναδυόμενα κρυπτονομίσματα. Επιπλέον, θα παρέχουν πρόσβαση επί πληρωμή στις υποδομές των τραπεζών και θα αναπτύξουν νέα banking malware με βάση πηγαίο κώδικα που θα έχει διαρρεύσει. Αυτές είναι οι βασικές προβλέψεις της Kaspersky σχετικά με την αναμενόμενη εξέλιξη του τοπίου απειλών στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Οι χρηματοπιστωτικές απειλές θεωρούνται μεταξύ των πιο επικίνδυνων, καθώς οι επιπτώσεις που φέρνουν έχουν ως αποτέλεσμα άμεσες οικονομικές απώλειες για τα θύματα. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει αντλήσει η Kaspersky από το 2019, οι οικονομικές απειλές που θα έρθουν το 2020 θα έχουν ως βάση τους τις mobile επενδυτικές εφαρμογές, οι οποίες έχουν γίνει δημοφιλείς μεταξύ των χρηστών σε όλο τον κόσμο, κάτι που δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους ψηφιακούς εγκληματίες, μιας και δεν χρησιμοποιούν όλες αυτές οι εφαρμογές βέλτιστες πρακτικές ασφαλείας, όπως ο έλεγχος ταυτότητας πολλών παραγόντων, ή η προστασία της σύνδεσης της εφαρμογής.

Παράλληλα, η Kaspersky προβλέπει ότι νέες mobile banking Trojans θα κάνουν την εμφάνισή τους. Μέσα στο 2020 αναμένεται να γίνει πιο συχνή η πληρωμένη πρόσβαση σε τραπεζικές υποδομές και επιθέσεις με προγράμματα ransomware εναντίον τραπεζών. Το 2020, οι ειδικοί της Kaspersky αναμένουν αύξηση της δραστηριότητας των ομάδων που ειδικεύονται στην παράνομη πώληση πρόσβασης σε δίκτυα τραπεζών σε περιοχές της Αφρικής και της Ασίας, καθώς και στην Ανατολική Ευρώπη.

Τέλος, περισσότερες ομάδες ψηφιακών εγκληματιών θα στοχεύουν online συστήματα επεξεργασίας πληρωμών. Τα τελευταία δύο χρόνια, το αποκαλούμενο JS-skimming (η μέθοδος κλοπής δεδομένων της κάρτας πληρωμής από ηλεκτρονικά καταστήματα) έχει αποκτήσει τεράστια δημοτικότητα μεταξύ των επιτιθέμενων.

Εκτός από τον χρηματοπιστωτικό τομέα, οι ερευνητές της Kaspersky θεωρούν ότι προκλήσεις σχετικά με την ασφάλεια αναμένεται να αντιμετωπίσουν τόσο ο κλάδος της υγειονομικής περίθαλψης όσο και οι ομάδες εταιρικής ασφάλειας. Οι τηλεπικοινωνίες, επίσης, θα πρέπει να είναι έτοιμες να αξιολογήσουν και να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που θα έρθουν με την ευρύτερη υιοθέτηση του 5G.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *