Ποιες είναι οι τροφές που δεν πρέπει να βάζουμε στην κατάψυξη

Σίγουρα τα κατεψυγμένα, είναι μία εύκολη λύση για ένα γρήγορο γεύμα, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν μπαίνουν όλα τα τρόφιμα στην κατάψυξη.

Δείτε ποιες είναι αναλυτικά, προκειμένου να μην μπλέξετε σε περιπέτειες υγείας!

Αυγά

Επί της ουσίας τα αυγά επιτρέπεται να καταψύχονται, αλλά χωρίς το τσόφλι. Και αυτό γιατί όταν το νερό που περιέχουν παγώσει θα διασταλεί και τα τσόφλια θα σπάσουν, με αποτέλεσμα το αυγό να εκτεθεί σε μικρόβια.

Καφές

Η πολύ χαμηλή θερμοκρασία της κατάψυξης θα ξεράνει τον καφέ, σε οποία μορφή και αν είναι. Αν θέλετε να τον διατηρήσετε φρέσκο, απλά αποθηκεύστε τον σε αεροστεγές δοχείο σε ξηρό και σκοτεινό μέρος.

Κονσέρβες

Μπορείτε να καταψύξετε μόνο το περιεχόμενό της, αφού πρώτα το έχετε μεταφέρει σε αεροστεγή συσκευασία.

Κρέας που έχει αποψυχθεί

Όταν το κρέας αποψύχεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος αρχίζουν να αναπτύσσονται στην επιφάνειά του βακτήρια. Εάν, λοιπόν, ξεπαγώσει, μαγειρέψτε το και καταναλώστε το.

Φρούτα και λαχανικά με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό

Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά που περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού δεν μπαίνουν στην κατάψυξη, αφού, όταν αποψυχθούν, θα χάσουν το σχήμα και την υφή τους.

Βρασμένα ζυμαρικά

Έχουν και αυτά μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό λόγω του βράσιμου. Όταν τα ξεπαγώσετε θα είναι υδαρή και θα έχουν χάσει την υφή τους.

Μαλακά τυριά

Σε αντίθεση με τα σκληρά τυριά, τα μαλακά καταστρέφονται στην κατάψυξη.

Σάλτσες που περιέχουν άμυλο

Οι σάλτσες που είναι «δεμένες» με αλεύρι ή κορν φλάουρ δεν θα επανέλθουν στην αρχική υφή τους αφού αποψυχθούν.

Ξαναζεσταμένα φαγητά

Εάν αποψύξατε φαγητό, αλλά δεν το καταναλώσατε αφού το ζεστάνατε, μην το καταψύξετε ξανά. Ο κίνδυνος να έχουν αναπτυχθεί επικίνδυνοι μικροοργανισμοί είναι μεγάλος.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *