Ποιες ελληνικές περιοχές “googlάρουν” περισσότερο οι τουρίστες

1Η χώρα μας αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς και το ίντερνετ έχει κάνει εύκολη υπόθεση τη διαδικασία εύρεσης του καταλληλότερου μέρους για διακοπές.

Είκοσι περιοχές από όλη την Ελλάδα είναι εκείνες που βρίσκονται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των τουριστών, σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση για την επέκταση της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism Online.

Ένα στα δύο νοικοκυριά της Ε.Ε. χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για τα ταξίδια τους σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση.

Στην Ελλάδα μόνο το 10% των διεθνών τουριστικών αφίξεων προέρχεται μέσω του διαδικτύου λόγω της χαμηλής διαδικτυακής παρουσίας των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων.

Στην κορυφή της λίστας των χωρών που ψάχνουν περισσότερο για την Ελλάδα είναι η Βρετανία, η Γερμανία και η Αμερική (τα στοιχεία αφορούν το 2014).

Ενώ οι διαδικτυακές αναζητήσεις για διακοπές στην Ελλάδα παραμένουν υψηλές κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, περίπου το 70% των τουριστικών αφίξεων λαμβάνει χώρα τους καλοκαιρινούς μήνες, ενισχύοντας τη δυνατότητα αύξησης των αφίξεων πέραν της κύριας τουριστικής περιόδου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *