Ποιες τροφές μας γερνούν πιο γρήγορα;

Κάποιες τροφές έχουν την ιδιότητα να καταστρέφουν τις ίνες κολλαγόνου και να δείχνουν την επιδερμίδα μας πιο γερασμένη…

Η ζάχαρη
Προκαλεί πρόωρα σημάδια γήρανσης αφού επιβραδύνει τη διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου, το οποίο ευθύνεται για τη σφριγηλότητα και ελαστικότητα του δέρματος. Επίσης, η κατανάλωση ζάχαρης σε μεγάλες ποσότητες προκαλεί την αύξηση της ινσουλίνης , η οποία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την εμφάνιση φλεγμονών που προκαλούν κυτταρικές αλλοιώσεις στους ιστούς της επιδερμίδας.

Το αλάτι
Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού αλάτι οδηγεί σε προβλήματα στο συκώτι, υψηλή πίεση και επιδρά αρνητικά στον μεταβολισμό των οστών.

Το αλκοόλ
Επηρεάζει τη λειτουργία του συκωτιού, το οποίο είναι βασικό όργανο για την αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό. Όταν το συκώτι δεν λειτουργεί καλά, τότε συσσωρεύονται τοξίνες στο δέρμα που ευθύνονται για την εμφάνιση ρυτίδων, κηλίδων, ακόμα και ακμής.

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα
Λουκάνικα, ζαμπόν, μπέικον, μπισκότα κ.λπ όχι μόνο περιέχουν πολλά κορεσμένα λιπαρά, αλλά και μεγάλες ποσότητες αλατιού και ζάχαρης.

Τα αναψυκτικά
Είναι πλούσια σε ζάχαρη η οποία ζάχαρη εύθυνεται για πρόωρη γήρανση.

Το μυστικό

Προσοχή το καλοκαίρι με το μπάρμπεκιου: το καμένο κρέας εκτός του ότι είναι επιβλαβές για τον οργανισμό, καταστρέφει το κολλαγόνο και επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος.

Πηγη tromaktiko

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *