ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ; ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΑΡΑΓΕ ΣΤΟΝ ΠΥΘΜΕΝΑ ΤΗΣ;

1To 1795, τρία αργροτόπαιδα απο τη απο την Νέα Σκωτία του Καναδά, ξεκίνησαν να εξερευνήσουν το γειτονικό Oak Island αφού παρατήρησαν μέσα στην νύχτα στην ακτή του νησιού κάτι περίεργα πράσινα φώτα.
Μόλις έφτασαν στο νησί είδαν οτί υπήρχε ένας μίκρος λάκκος…Αμέσως άρχησαν να σκάβουν σε αυτό το σημείο.
Εκεί βρήκαν διάφορες ξύλινες πλατφόρμες κυρίως απο βελανιδιά, και σκάβοντας πιο βαθιά βρήκαν ένα χαλί φτιαγμένο απο ίνες κοκοφοίνικα, και μία πέτρινη πλάκα με κάτι περιέργαγράμματα.
Το περίεργο είναι οτί ο Καναδάς δέν έχει κοκοφοίνικες άρα απο που ήρθε το χαλάκι από ίνες καρύδας;


Η πέτρινη πλάκα με την παράξενη γραφή

Το ερώτημα που δημιουργήτε είναι πως φτιάχτηκαν όλα αυτά τα επίπεδα. Η αρχική ανασκαφή σταμάτησε σε βάθος εννιά μέτρων, αλλά απο τότε έχουν επιχειρηθεί πολλές επαγγελματικές ανασκαφές με χρηματοδότηση απ όλους.
Ανάμεσα τους και οι ηθοποιοί john wayne και Errol Flynn μέχρι και ο Franklin D.Rousevelt. Εταιρείες εσκαφών έχουν σκάψει πολλούς άξονες γύρω από αυτόν τον λάκκο με την ελπίδα να βρούν οτιδήποτε ειναί θαμμένο εκεί. Προσπάθησαν να σκάψουν ακόμα και πλάγια αλλά αύτε και αυτό είχε αποτέλεσμα.
Με βάση τα ευρήματα απο τις πολυάριθμες ανασκαφές ο λάκκος περιέχει μια σειρά απο δρύινες πλατφόρμες που αρχίζουν σε βάθος τριών μέτρων και επαναλαμβάνονται κάθε 3 μέτρα απο εκεί και κάτω φτάνοντας τουλάχιστον μέχρι και τα εξήντα μέτρα. Ενδιάμεσα υπάρχουν στοίβες απο πέτρες που δεν συναντα κανείς στο νησί, αλλά και στρώματα απο πυλό.
Οι προσπάθειες για να φτάσουν στον πυθμένα του λάκκου έχουν αποδειχθεί επικίνδυνες αφού έξι άτομα έχασαν την ζωή τους. Απο κάτω είναι γεμάτο κανάλια, και αγωγούς υπερχείλησης που εισάγουν θαλασσινό νερό στο σύστημα
Κάθε φορά που φαίνεται να σημειώνεται πρόοδος, οι υπόγειες υπερχειλίσεις των αγωγών καταστούσαν τη περαιτέρω ανασκαφή αδύνατη. Αυτό που ξέρουμε είναι το εξής, πολλούς αιώνες πρίν κάποιος κατασκεύασε ένα γιγαντιαιό υδραυλικό σύστημα κάτω απο το νησί.
Το σίγουρο είναι οτι αυτός που το έφτιαξε έπρεπε να είναι κάποιος με πείραστα υδραυλικά συστήματα και στην αρχιτεκτονική.

Ακόμα δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης μέχρι κάτω, εξαιτίας του απίστευτου συστήματος υπερχείλισης. Οι κυνηγοί θυσαυρών έριξαν κόκκινη μπογιά σε έναν απο αυτούς τους αγωγούς και βγήκε όχι μόνο απο την μία πλεύρα του νησιού, αλλά και από την άλλη.

 

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *