Ποιο είναι το δυνατό σου σημείο σύμφωνα με το ζώδιό σου; Και πως μπορεί να γίνει αδυναμία;

1Κάθε ζώδιο έχει προτερήματα και αδυναμίες. Εσύ σε τι υπερτερείς και πώς μπορείς να ξεχωρήσεις στη δουλειά σου ή την προσωπική σου ζωή; Ίσως το αστρολογικό σου… σημείο να έχει την απάντηση.

Άλλοι έχουν χάρισμα στην επικοινωνία και άλλοι είναι καλύτεροι με τα χέρια τους. Άλλα ζώδια μπορούν πανεύκολα να ξετρυπώσουν τον έρωτα και άλλα δυσκολεύονται να πετύχουν με τα βέλη του αυτούς που τους ενδιαφέρουν. Κάθε ζώδιο όμως έχει ένα μοναδικό χάρισμα που, αν το καλλιεργήσει καλά, τότε μπορεί να του προσφέρει πολλά σε επαγγελματικά και προσωπικά.

ΚΡΙΟΣ
Υπάρχουν ορισμένες λέξεις όπως επιφύλαξη, δισταγμός, αυτοσυγκράτηση, που δεν έχουν καμιά θέση στη ζωή σου. Εφόσον σου έρθει να κάνεις κάτι, μιλάς και ενεργείς με απόλυτο αυθορμητισμό, χωρίς να αναλογίζεσαι αν και ποιος θα πειραχτεί ή και χωρίς να φοβάσαι αν θα υπάρξουν συνέπειες. Είσαι από τα άτομα που δεν κρατούν μέσα τους απωθημένα, δεν παραμερίζουν τις επιθυμίες τους (τουλάχιστον στον βαθμό που περνά από το χέρι τους) και απολαμβάνουν την αξιοζήλευτη ελευθερία να είναι ο εαυτός τους, χωρίς να δεσμεύονται από τις απόψεις των άλλων. Η δυσάρεστη πλευρά όμως είναι ότι αυτή η χωρίς όρια ελευθερία μερικές φορές παραβιάζει τα αντίστοιχα δικαιώματα των άλλων. Με άλλα λόγια συχνά γίνεσαι υπερβολικά …παρτάκιας.

ΤΑΥΡΟΣ
Ένας στίχος από κάποιο παλιό τραγούδι έλεγε: «κοντά σου η ζωή ομορφαίνει». Μάλλον για κάποια Ταυρίνα είχε γραφτεί. Πραγματικά το ζώδιό σου έχει το ταλέντο να ζει μέσα στην άνεση και την ομορφιά, απολαμβάνοντας όλα τα ωραία που μπορεί να προσφέρει η ζωή: φαγητά, μουσικές, συντροφιές, αντικείμενα. Την ικανότητα να καλοπερνάς την έχεις έμφυτη. Ακόμα κι αν σου λείπουν τα μέσα, πάντα βρίσκεις τον τρόπο να αναβαθμίσεις τις συνθήκες της διαβίωσής σου. Και μαζί με τον βασιλικό ποτίζεται κι η γλάστρα, δηλαδή όποιος έχει την τύχη να μοιράζεται την καθημερινότητά του μαζί σου. Από την άλλη όμως, έτσι και κάτι δεν πάει όπως το είχες κανονίσει, «στραβώνεις», κατεβάζεις μούτρα και δεν εννοείς να προσαρμοστείς στην καινούρια κατάσταση.

ΔΙΔΥΜΟΙ
Το ενδιαφέρον που δείχνεις για τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν, κυρίως για όσους έχεις μόλις γνωρίσει, τους κάνει να νιώθουν πως είναι το κέντρο του κόσμου. Τους ακούς προσεκτικά, ρωτάς για το άτομό τους, δείχνεις να προσέχεις και να θυμάσαι οτιδήποτε τους αφορά. Αυτό σε κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή, εκτός των άλλων, γιατί όλοι κολακεύονται από το τόσο έντονο ενδιαφέρον. Συχνά όμως αυτό κρύβει περισσότερο την περιέργεια και λιγότερο τη συναισθηματική προσέγγιση. Τους αντιμετωπίζεις σαν να βλέπεις μια ενδιαφέρουσα ταινία στον κινηματογράφο. Και όταν δεν έχουν κάτι άλλο που να σου κινήσει την προσοχή, όταν δεν είναι τύποι που να σε ιντριγκάρουν, απλώς τους παρατάς και πηγαίνεις παρακάτω…

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Όποιος έχει την τύχη να αγαπηθεί από σένα, ερωτικά ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, έκανε την τύχη του. Η τρυφερότητα, η φροντίδα, το ενδιαφέρον που δείχνεις σε όλους εκείνους που έχουν μια θέση στην καρδιά σου, είναι ασύγκριτα, απαράμιλλα, αξεπέραστα. Είσαι πλασμένη για να αφοσιώνεσαι και ποτέ δεν αφήσεις στον άλλο την αίσθηση πως τον εγκατέλειψες στα δύσκολα ή τον πρόδωσες. Δίνεσαι ολοκληρωτικά και με όλη σου την ψυχή σε όποιον κερδίσει την καρδιά σου. Μερικές φορές όμως φτάνεις σε σημείο να πνίγεις τον άλλο με αυτή σου την αγάπη. Εξαρτάσαι απόλυτα από τις διαθέσεις του, μετράς διαρκώς την ανταπόκρισή του και, όταν σε πιάσουν οι ανασφάλειές σου, γίνεσαι ανυπόφορη.

ΛΕΩΝ
Η ζεστασιά του Ήλιου, του κυβερνήτη σου, σε χαρακτηρίζει και σαν προσωπικότητα. Όποιος είναι δίπλα σου αισθάνεται άνεση, ασφάλεια, ευχαρίστηση. Είσαι αφοσιωμένη και γενναιόδωρη με όσους αγαπάς. Τους υποστηρίζεις και τους προστατεύεις. Καταφέρνεις και μεταδίδεις στους πάντες την αίσθηση πως είναι προνομιούχοι να ανήκουν στον κύκλο σου, ακόμα κι αν εσύ είσαι εκείνη που έχει μονίμως την πρωτοκαθεδρία. Και αυτό το τελευταίο είναι το σημείο όπου μπορεί να χάνεις το μέτρο. Μερικές φορές αντιμετωπίζεις τους άλλους σαν να είναι οι δορυφόροι σου, ταγμένοι να περιστρέφονται γύρω από ένα κέντρο, δηλαδή εσένα, και να καθορίζονται από αυτό. Το να είναι κάποιος συναισθηματικά «δικός σου» δεν σημαίνει και ότι σου ανήκει! Σε κανέναν δεν αρέσει κάτι τέτοιο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Παρά τη μετριοφροσύνη σου, ξέρεις πως ένα από τα αδιαμφισβήτητα χαρίσματά σου είναι το ότι είσαι πάντα πρόθυμη να προσφέρεις βοήθεια και υποστήριξη. Κάτι σαν Μητέρα Τερέζα του ζωδιακού. Είσαι το άτομο που θα προτείνει πρακτικές λύσεις, αφού έχει βοηθήσει τον άλλον να αναλύσει το ζήτημα που τον απασχολεί σε βάθος και σε πλάτος. Θα αφιερώσεις γενναιόδωρα το χρόνο σου, τον κόπο σου και τη φαιά ουσία σου, προκειμένου να βοηθήσεις μια κατάσταση. Αλλά αν για κάποιο λόγο ο αποδέκτης της βοήθειας δεν ακολουθήσει τη λύση που συμφωνήσατε, σου κακοφαίνεται. Παίρνεις το θέμα του τόσο πάνω σου, που δυσκολεύεσαι να δεχτείς ότι είναι δική του η απόφαση, έστω κι αν θα αποδειχθεί (κατά τη γνώμη σου) λάθος.

ΖΥΓΟΣ
Η φυσική ευγένεια του ζωδίου σου είναι παροιμιώδης. Έχεις το χάρισμα να κάνεις τους άλλους να νιώθουν άνετοι, κολακευμένοι, περιζήτητοι. Ξέρεις να σπας τον πάγο, να περιποιείσαι, να φιλοξενείς, να χαρίζεις στους άλλους όμορφες στιγμές. Και κυρίως, έχεις την ικανότητα να λες το κατάλληλο πράγμα στη σωστή στιγμή, να αποφεύγεις επιδέξια κάθε κακοτοπιά και να κυκλοφορείς με χάρη σε οποιοδήποτε κοινωνικό περιβάλλον. Θα καταφέρεις να πεις αυτό που θέλεις, χωρίς να προσβάλεις κανέναν. Θα συγκρουστείς με διπλωματία χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Αλλά μήπως είσαι πολύ καλή για να είσαι αληθινή; Τόση ευγένεια, γλυκύτητα και λεπτότητα, μπορεί να δημιουργεί στους άλλους την υποψία μήπως δεν εννοείς πάντα αυτά που λες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Έχεις μια απίστευτη ικανότητα να κάνεις τους άλλους να σου ανοίγουν την καρδιά τους. Τους μαγεύεις, τους κάνεις να σε εμπιστευθούν, τους δείχνεις ότι πραγματικά νοιάζεσαι. Είσαι πάντα εκεί για να τους ακούσεις. Γίνεσαι ο άνθρωπός τους, η σύντροφος ή η φίλη που στέκεται στο πλευρό τους και τους στηρίζει συναισθηματικά, ψυχολογικά, πνευματικά. Εκείνη που θα γιατρέψει τις πληγές της ψυχής τους. Όμως το ενδιαφέρον σου αυτό δείχνει να μην τελειώνει πουθενά. Μετατρέπεται σε πραγματική αδιακρισία. Αν ο άλλος δεν θέλει να μοιραστεί κάτι μαζί σου, η περιέργειά σου γιγαντώνεται. Άσε που αισθάνεσαι παραγκωνισμένη και βαθύτατα προσβεβλημένη. Είναι σαν να μην αναγνωρίζεις στους άλλους το δικαίωμα να έχουν τα δικά τους μυστικά.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Οι πάντες λένε ότι η βάση των ανθρώπινων σχέσεων είναι η ειλικρίνεια και εσύ τη διαθέτεις σε πλεόνασμα. Όποιος θέλει τη γυμνή αλήθεια και μόνο την αλήθεια, μαζί σου θα τη βρει σίγουρα. Έχεις την τόλμη να λες τα πράγματα με το όνομά τους και θεωρείς ότι η καλύτερη προσέγγιση είναι… η ευθεία. Και έτσι αντιμετωπίζεις τους πάντες, με ευθύτητα και …πλήρη αδιαφορία των συνεπειών της ειλικρίνειάς σου. Δεν θα φοβηθείς να πεις τα πράγματα με το όνομά τους, ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις που θα προκαλέσει αυτό. Το πρόβλημα είναι όμως ότι ναι, θεωρητικά όλοι θέλουν την ειλικρίνεια, αλλά στην πράξη λίγοι την αντέχουν. Και συχνά εσύ υπερτιμάς την αντοχή στην αλήθεια των ανθρώπων που σε περιβάλλουν.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Είσαι βράχος σταθερότητας στις αποφάσεις σου, στις απόψεις σου και, ως επί το πλείστον, στα συναισθήματά σου. Πάντα μπορεί να σε εμπιστευθεί κανείς, καθώς αυτό που λες το εννοείς και το πραγματοποιείς. Υποστηρίζεις και υπερασπίζεσαι σθεναρά όποιον και ό,τι αγαπάς, καθώς βάζεις πάνω απ’ όλα την αίσθηση του δικαίου και του καθήκοντος. Για σένα ορισμένα πράγματα είναι ζητήματα αρχής και οι αρχές σου μπαίνουν στην υψηλότερη θέση. Έτσι, οι άνθρωποι που είναι δίπλα σου αισθάνονται ότι μαζί σου είναι όλα ξεκάθαρα, ασφαλή και προδιαγεγραμμένα. Υπερβολικά προδιαγεγραμμένα, μερικές φορές. Τόσο, που να γίνεσαι προβλέψιμη, σε βαθμό ώστε να χάνεται το ενδιαφέρον. Χρειάζονται και οι εκπλήξεις στη ζωή, άλλο αν εσένα δεν είναι και… το φόρτε σου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Είσαι ο μεγαλύτερος υπέρμαχος της ελευθερίας, της δικής σου αλλά και των άλλων. Πάντα στα λόγια και τις περισσότερες φορές το πετυχαίνεις και στην πράξη. Σέβεσαι τις επιλογές των ανθρώπων και μάλιστα, αν συμφωνούν με τις δικές σου αρχές, τις υποστηρίζεις σαν να είναι προσωπική σου υπόθεση. Πιστεύεις στην ανεξαρτησία των ατόμων και στο δικαίωμά τους να διαχειριστούν όπως αποφασίζουν τη ζωή τους. Πολλές φορές όμως, θέλοντας να αφήνεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερα περιθώρια αυτενέργειας στους ανθρώπους, καταλήγεις σε μια ουδετερότητα και μια απομάκρυνση, που μπορεί να αποξενώσει εκείνους που αγαπάς. Μπορεί να εκληφθεί ως αδιαφορία, ακόμα κι αν εσύ δεν είχες τέτοια πρόθεση. Αν και, μεταξύ μας, μερικές φορές την είχες πράγματι.

ΙΧΘΥΣ
Είσαι απερίγραπτα γλυκιά, ευαίσθητη και πάνω απ’ όλα, συμπονετική. Η αίσθηση της συμπόνιας που εκδηλώνεις δεν είναι ο αφ’ υψηλού οίκτος και η επίπλαστη φιλανθρωπία, αλλά η ικανότητά σου να μπαίνεις στη θέση του άλλου, να ταυτίζεσαι με το πρόβλημά του, να τον νιώθεις μέχρι τα βάθη της ψυχής σου. Όλοι σε λατρεύουν γι’ αυτήν ακριβώς την ανθρωπιά σου, για τη χρυσή σου καρδιά. Όμως, όσο εύκολα μπορείς να κατανοήσεις τον άλλο, τόσο μπορείς και να τον «ρίξεις» ψυχολογικά ακόμα περισσότερο, αντί να του συμπαρασταθείς. Σε ακραίο βαθμό, καταλήγεις να γενικεύεις τα πράγματα, να παίρνεις επάνω σου όλα τα… δεινά της ανθρωπότητας και αντί να παρηγορείς και να υποστηρίζεις, να χρειάζεσαι εσύ παρηγοριά.

 

 

http://www.tlife.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *