Ποιο είναι το ιδανικό σας βάρος;

1Στη ζωή σας υπάρχουν πολλοί αριθμοί. Υπάρχει η ηλικία σας. Τα γενέθλιά σας. Ο αριθμός του τηλεφώνου σας. Ο αριθμός της κοινωνικής σας ασφάλισης. Και έπειτα υπάρχει και ένας άλλος αριθμός που κυριαρχεί στο κεφάλι σας και αυτός είναι το ιδανικό σας βάρος. Αλλά τι ακριβώς σημαίνει ιδανικό βάρος; Και πως θα το φτάσετε;

Πολλές γυναίκες έχετε στο μυαλό έναν αριθμό και αυτός πιστεύετε, ότι είναι το βάρος που πρέπει να φτάσετε, για να νιώσετε καλά. Όμως, έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί θέλετε απεγνωσμένα να αγγίξετε αυτόν τον αριθμό; Μήπως σας έχει μείνει από την εφηβεία σας ή όταν ήσασταν 20 ετών, όπου νιώσατε καλά έχοντας ένα συγκεκριμένο βάρος; Μήπως έχετε ακούσει αυτόν τον αριθμό από κάποιον και σας έχει μείνει από τότε στο κεφάλι σας; Ακόμα όμως και να φτάσετε στο ιδανικό σας βάρος, η πίεση δεν θα τελειώσει, γιατί θα έχετε το άγχος να διατηρήσετε τα κιλά. Το ιδανικό βάρος πρέπει να σας φύγει από το μυαλό σας και να στρέψετε την προσοχή σας αλλού. Το πιο σημαντικό που πρέπει να μάθετε είναι πώς να τρώτε ισορροπημένα για την υπόλοιπη ζωή σας και όχι πως θα φτάσετε τα ιδανικά κιλά.

Ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί θέλετε τόσο πολύ να φτάσετε αυτόν τον αριθμό. Αναρωτηθείτε μήπως έχετε μια λανθασμένη εντύπωση για το ιδανικό σας βάρος και μήπως σας έχει μείνει, από τότε που ήσασταν πιο μικρές σε ηλικία. Αρχίστε να ταξινομείτε τις σκέψεις από την αρχή και να σκέφτεστε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς. Βάλτε μια υγιή ισορροπία μεταξύ εργασίας, ζωής, και των ανησυχιών σας, όπως η διατροφή και η άσκηση.

Η ζυγαριά δεν είναι το μοναδικό κριτήριο για να καθορίσετε το ιδανικό σας βάρος. Στη πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν ένα υγιές βάρος, όπως η σύνθεση του σωματικού λίπους, το μέγεθος των οστών, μυϊκή δομή, ο ΔΜΣ, η περιφέρεια της μέσης, η ηλικία, το φύλο. Ένας διαιτολόγος μπορεί να αξιολογήσει σωστά τη συνολική ισορροπία του σώματός σας και να δει αν πραγματικά χρειάζεται να χάσετε μερικά κιλά, ή αν χρειάζεστε βοήθεια, για να επανεξετάσετε τους στόχους σας.

Πηγη medicalblog

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *