Πομπέο: Προσοχή στους κινδύνους από τη χρήση κινεζικής τεχνολογίας

Πομπέο: Προσοχή στους κινδύνους από τη χρήση κινεζικής τεχνολογίας

REUTERS/ELOISA LOPEZ

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, είπε την Παρασκευή ότι ο κόσμος θα έπρεπε να «έχει τα μάτια του ανοιχτά» για τους κινδύνους της χρήσης κινεζικής τεχνολογίας και ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν προβλήματα για αμερικανικές εταιρείες οι οποίες λειτουργούν σε συγκεκριμένα μέρη, όπου χρησιμοποιείται εξοπλισμός της Huawei.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Πομπέο ρωτήθηκε, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Μανίλα, για την προοπτική χρήσης εξοπλισμού τεχνολογίας 5G της Huawei από τις Φιλιππίνες στο μέλλον, στο πλαίσιο των προσπαθειών εκσυγχρονισμού των υποδομών τηλεπικοινωνιών.

«Αποστολή μας είναι να μοιραστούμε με τον κόσμο τα ρίσκα που σχετίζονται με αυτή την τεχνολογία, τα ρίσκα για τον λαό των Φιλιππίνων, τα ρίσκα για την ασφάλεια των Φιλιππίνων, το ρίσκο πως η Αμερική μπορεί να μην είναι σε θέση να επιχειρεί σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα, εάν υπάρχει δίπλα τεχνολογία Huawei» είπε σε συνέντευξη Τύπου.

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε πως ο κόσμος έχει τα μάτια του ανοιχτά ως προς τα ρίσκα του να έχεις αυτή την τεχνολογία ως μέρος υποδομών ή δικτύων» πρόσθεσε.

Η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει την πίεση προς τη Huawei, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών στον κόσμο και προσπαθεί να εμποδίσει αμερικανικές εταιρείες να αγοράζουν εξοπλισμό της κινεζικής εταιρείας, συστήνοντας και σε συμμάχους των ΗΠΑ να ακολουθήσουν παρόμοια γραμμή.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *