Πομπηία: Δείτε το σπίτι αριστοκράτη που βρέθηκε «παγωμένο» στο χρόνο (φωτό-βίντεο)

Σε μία απίστευτη ανακάλυψη προχώρησαν οι αρχαιολόγοι στην Πομπηία, όπου βρήκαν εντυπωσιακό σπίτι το οποίο καταστράφηκε στην έκρηξη.
Κι αυτό γιατί οι αρχαιολόγοι βρήκαν το σπίτι ενός άνδρα ανώτερης κοινωνικής τάξης στην αρχαία Ρώμη και συγκεκριμένα στο κέντρο της ιστορική πόλης με αποτέλεσμα το σπίτι του να μοιάζει σαν.. ανάκτορο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους ειδικούς το σπίτι άνηκε σε έναν πλούσιο και καλλιεργημένο άνθρωπο ο οποίος έζησε στην αρχαία πόλη της Πομπηίας πριν αυτή «ταφεί» από την τέφρα εξαιτίας της ηφαιστειακής έκρηξης το 79 μ.Χ.
Οι εργασίες συντήρησης του σπιτιού ξεκίνησαν πρόσφατα και τώρα βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ το σπίτι έχει πάρει την ονομασία «Κάζα ντι Τζιόβε» και μέσα σε αυτό έχουν ανακαλυφθεί πολύ ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα ευρήματα.
Τοιχογραφίες, περίτεχνα ερείπια, έργα τέχνης αφιερωμένα στο Δία είναι μόνο μερικές από τις ανακαλύψεις των αρχαιολόγων, οι οποίοι υποστηρίζουν πως λόγο του πλούτου που είχε ο άνδρας είχε διακοσμήσει με πολύ προσοχή το εσωτερικό του σπιτιού του.

Μάλιστα τα έργα 2.000 χρόνων βρίσκονται σε καλή κατάσταση, παρά την καταστροφική λάβα που σκέπασε την πόλη τότε.
Το σπίτι διαθέτει κεντρικό αίθριο και περιβάλλεται από αρκετά επίσης όμορφα διακοσμημένα δωμάτια.

Μάλιστα τα πίσω δωμάτια τα οποία προορίζονταν για την οικογένεια του άνδρα έχουν πιο σύγχρονο ντεκόρ σύμφωνα με τον διευθυντή του Αρχαιολογικού Πάρκου στην Πομπηία, Μασίμο Οσάνα.

«Ο ιδιοκτήτης πρέπει να ήταν πλούσιος και καλλιεργημένος, έχοντας επίγνωση την αξίας της ζωγραφικής», σημείωσε ο Μάσιμο.

Labels Αποκαλύψεις, Περίεργα – Απίστευτα Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Article Source – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *