ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΤΟ ΧΑΠΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΙΟ ΕΞΥΠΝΟΥΣ;

1Σε μια εντυπωσιακή ανακοίνωση προέβη πρόσφατα η φαρμακευτική εταιρεία Nootrobox. Όπως λέει, δημιούργησε χάπια που αυξάνουν την…
εξυπνάδα των ανθρώπων.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για χάπια που βοηθούν τον εγκέφαλο να βρίσκεται σε… φουλ φόρμα, να λειτουργεί εν προκειμένω στο ανώτερο σημείο τους ενισχύοντας την μνήμη, την συγκέντρωση και την προσοχή.
Τα συστατικά του «μαγικού» χαπιού είναι το βότανο ύσσωπος (ή bacopa), γνωστό από τον Ιπποκράτη, το αμινοξύ L-theanine, που απελευθερώνει την ντοπαμίνη και την σεροτονίνη από τον εγκέφαλο, που με την σειρά τους προκαλούν ευφορία και συγχρόνως διεγείρουν την προσοχή και τη μάθηση και λίγη ποσότητα καφεΐνης για να προκαλείται εγρήγορση στον εγκέφαλο.

Τα χάπια έχουν πράσινο χρώμα και βρίσκονται μέσα σε μπλε μπουκάλια. Μπορεί κάποιος να παραγγείλει 30 χάπια για 29,70 δολάρια, 70 χάπια για 59 δολάρια και 7 χάπια, για δοκιμή, με 9 δολάρια. Σύμφωνα με συντάκτη του Businessinsider, Dylan οποίος και δοκίμασε το χάπι εξυπνάδας, με την χρήση του είχε την δυνατότητα να συγκεντρώνεται ευκολότερα, να έχει λιγότερο άγχος ενώ σύμφωνα με τους οικείους του έδειχνε να έχει μεγαλύτερη ενέργεια και να είναι πιο ομιλητικός.Ο
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παίρνουν μόνο ένα χάπι το πρωί, το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ κάποιοι έχουν πάρει και έξι ημερησίως.
Οπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, ο αμερικανικός οργανισμός φαρμάκων έχει κρίνει ασφαλή τα συγκεκριμένα συμπληρώματα.
Τα συμπληρώματα διατροφής παρουσιάζουν εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι το 2020 θα φτάσουν τα 60 δις δολάρια.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *