Πούτιν: Οδεύουμε σε μια παγκόσμια οικονομική κρίση που ο κόσμος ακόμη δεν έχει δει!

Η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει μια απειλή λόγω των προστατευτικών μέτρων που μπορούν να οδηγήσουν σε μια καταστροφική κρίση, προειδοποίησε ο Βλάντιμιρ Πούτιν. Τα έθνη πρέπει να βρουν έναν τρόπο να το αποτρέψουν και να καθορίσουν τους κανόνες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργήσει η οικονομία αναφέρει το RT.Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε ενάντια στην αυξανόμενη τάση της χρήσης μονομερών περιορισμών για την επίτευξη οικονομικού πλεονεκτήματος στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Ρωσίας (SPIEF) την Παρασκευή.
"Το σύστημα πολυμερούς συνεργασίας, το οποίο χρειάστηκε χρόνια για να οικοδομηθεί, δεν μπορεί πλέον να εξελιχθεί. Έχει υποστεί ζημιά. Η παραβίαση των κανόνων γίνεται ο νέος κανόνας ", ανέφερε.
Εκτός από τις παραδοσιακές μορφές προστατευτισμού όπως οι εμπορικοί δασμοί, τα τεχνικά πρότυπα και οι επιδοτήσεις, τα έθνη χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο νέους τρόπους για να υπονομεύσουν τον ανταγωνισμό τους, όπως οι μονομερείς οικονομικές κυρώσεις. Και τα έθνη που σκέφτονταν ότι ποτέ δεν θα είχαν να αντιμετωπίσουν τέτοιου είδους μέτρα για πολιτικούς λόγους τώρα αποδείχθηκε πως έκαναν λάθος, είπε ο Πούτιν.
«Η ικανότητα να επιβάλεις κυρώσεις αυθαίρετα και χωρίς έλεγχο προωθεί μια τάση προς τη χρήση αυτών των περιοριστικών εργαλεία ξανά και ξανά, δεξιά και αριστερά, σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από την πολιτική πίστη, μιλάει για αλληλεγγύη, παλιε΄ς συμφωνίες και μεγάλη συνεργασία», είπε.
«Η παραβίαση των υφιστάμενων κανόνων και η απώλεια εμπιστοσύνης μπορεί να συνδυαστεί με την απρόβλεπτη και αναταραχή της κολοσσιαίας αλλαγής. Αυτοί οι παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν σε μια συστημική κρίση, την οποία ο κόσμος δεν έχει δει ακόμη» είπε.
freepen.gr
Labels Άρθρα, Διεθνή Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *