Πραξικόπημα και ανακατανομή πληθυσμών – NASA και FEMA μαζί κατά των ανθρώπων

1Η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ προετοιμάζεται για πραξικόπημα,

το οποία θα θέσει την χώρα εκτός Συντάγματος με αφορμή μία μεγάλη ή περισσότερες καταστροφές.

Αυτός είναι ο βασικός στόχος του «σενάριου» της άσκησης επί χάρτου που διεξήγαγαν από κοινού στην Καλιφόρνια η NASA και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών (FEMA) των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται πως η FEMA (Federal Emergency Management Agency) είναι ένας οργανισμός που έχει την εξουσία να αναλάβει την διακυβέρνηση των Η.Π.Α., παραβλέποντας τις εξουσίες του Προέδρου και το Σύνταγμα, σε περίπτωση ειδικών καταστάσεων.

Η άσκηση αφορά το ζήτημα της πτώσης αστεροειδούς -ή κομήτη- στην Γη και πλέον, όπως αναφέρουν, αρχίζει να λαμβάνεται πιο σοβαρά υπόψη από τις αρμόδιες Αρχές.

Η άσκηση προσομοίωσης είχε ως στόχο να θέσει επί τάπητος τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν σε περίπτωση που η ζωή μιμηθεί το σινεμά και με ποιο τρόπο θα συντονισθεί η αντίδραση των διαφόρων κρατικών υπηρεσιών, στον δρόμο φυσικά για την επιβολή καθεστώτος έκτακτης ανάγκης.

«Δεν είναι ζήτημα το εάν αλλά το πότε θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια κατάσταση. Όμως αντίθετα με κάθε άλλη περίοδο στην ιστορία μας, έχουμε τώρα την ικανότητα να αντιδράσουμε στην απειλή μιας πρόσκρουσης μέσω συνεχών αστρονομικών παρατηρήσεων, προβλέψεων, προγραμματισμού δράσεων και μετριασμού των επιπτώσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της NASA Τόμας Ζερμπούχεν.

«Είναι ζωτικό να εξασκούμαστε γι’ αυτά τα σενάρια καταστροφής που έχουν μεν χαμηλή πιθανότητα, αλλά τεράστιες επιπτώσεις. Κάνοντας σχέδια από τώρα, θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι αν και όταν χρειαστεί να ανταποκριθούμε σε ένα τέτοιο συμβάν», ανέφερε από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της FEMA, Κρεγκ Φουγκέιτ.

Μεταξύ άλλων, προετοιμάζεται η εκκένωση μιας τεράστιας περιοχής, η -κατά το δυνατό- προστασία ζωτικών υποδομών, η ενημέρωση του κοινού κ.α. Οι ασκήσεις αυτές (έχουν γίνει τρεις έως τώρα) θα συνεχισθούν στο μέλλον με διευρυμένη συμμετοχή εκπροσώπων και από άλλους φορείς, όπως η τοπική αυτοδιοίκηση, εταιρείες κ.α.

«Μαγειρεύεται» δηλαδή το «πραξικόπημα» και η ανακατανομή πληθυσμού και αναμένουμε να ζήσουμε την αιτία, βάσει της οποίας θα επιβληθεί τάξη μέσω του χάους.

Ας ακούσουμε και τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών, επί Κίσινγκερ, Στηβ Πατσένικ:

ΠΗΓΗ

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *