Πριν πλησιάσετε την τουαλέτα του αεροπλάνου καλό είναι να γνωρίζετε αυτά τα 13 αηδιαστικά πράγματα…

To να πετάς με αεροπλάνο μπορεί να είναι πολύ κουραστικό. Για να γλυτώσεις λίγο χρόνο θα πρέπει να περάσεις από σωματικό έλεγχο, καθυστερήσεις, στάσεις, ακυρώσεις, αναταράξεις και τελικά μπορεί να αναρωτιέσαι γιατί δεν διάλεξες να πας με το αυτοκίνητο.

Πολλοί από μας μπορεί να πάρουν κάποιο χάπι για να κοιμηθούν ή μπορεί να πιουν μερικά ποτάκια πριν επιβιβαστούν. Βέβαια καλύτερο θα ήταν να έχετε μαζί σας αντιβακτηριδιακά μαντιλάκια, παρά υπνωτικά χάπια.

Τα αεροπλάνα είναι γεμάτα βακτήρια, παρά τις προσπάθειες του πληρώματος να τα κρατάνε καθαρά. Αυτό συμβαίνει γιατί εκατοντάδες άνθρωποι αφήνουν τα μικρόβιά τους εκεί κάθε μέρα. Ευτυχώς όμως, με λίγη γνώση θα μπορέσετε να κάνετε το ταξίδι σας πολύ καλύτερο.

1. Καλύτερα μην πιείτε τσάι ή καφέ στο αεροπλάνο

Το νερό που χρησιμοποιείται στα αεροπλάνα μπορεί να είναι γεμάτο βακτήρια. Είναι πολύ καλύτερο να αγοράσετε έναν καφέ πριν επιβιβαστείτε.

2. Όσο μπορείτε, μην ακουμπάτε τίποτα

Προσπαθήστε να κρατήστε τα χέρια, τα μαλλιά, τα πόδια και όλα άλλα μέρη σας για τον εαυτό σας. Έτσι, θα κρατήσετε τα μικρόβιά σας μακρυά από τους άλλους και δεν θα πάρετε τα δικά τους.

3. Να είστε ευγενικοί με τους αεροσυνοδούς

Αυτοί οι άνθρωποι πετάνε όλη μέρα, οπότε μην είστε πολύ αυστηροί αν αργήσουν λίγα λεπτά να σας φέρουν ένα μπουκάλι νερό. Υπάρχουν πολλοί παράξενοι πελάτες που πρέπει να εξυπηρετήσουν.

4. Μην προτιμάτε αεριούχα αναψυκτικά

Είναι πολύ σημαντικό να παραμένετε ενυδατωμένοι στην πτήση. Ωστόσο, η αλλαγή της πίεσης κάνει τα αέρια να διαστέλλονται και έτσι αυτά τα αεριούχα αναψυκτικά μπορεί να σας προκαλέσουν πολύ δυσφορία στο αεροπλάνο.

5. Μην ξεχνάτε τα ακουστικά σας

Εάν ξεχάσετε να τα πάρετε, τουλάχιστον να μην ενοχλείτε τους άλλους παίζοντας παιχνίδια ή βλέποντας τηλεόραση στο κινητό σας. Διαβάστε ένα βιβλίο ή κάντε κάτι άλλο.

6. Μην μένετε ακίνητοι σε όλη την πτήση

Σίγουρα το παράθυρο έχει πολύ ωραία θέα αλλά εάν δεν κινούμαστε, το αίμα δεν κυκλοφορεί καλά στα πόδια. Οι θρόμβοι είναι πιο συχνοί επίσης λόγω της διαφοράς της πίεσης, οπότε καλό θα ήταν να κινείστε όσο πιο πολύ γίνεται.

7. Η τσέπη του καθίσματος είναι σκουπιδοτενεκές

Φαίνεται πως βολεύει για να αφήσεις το βιβλίο ή το σνακ που τρως. Είναι όμως και το καλύτερο σημείο να αφήσεις ένα χαρτομάντιλο ή άλλα σκουπίδια. Είναι γεμάτο μικρόβια και καλό θα ήταν να μην το χρησιμοποιείτε.

8. Φέρτε το δικό σας μαξιλάρι μαζί

Εκτός από την άνεση, το μαξιλάρι θα σας προστατέψει από τα νεκρά κύτταρα όσων κάθισαν στο κάθισμα πριν από σας.

9. Τα τραπεζάκια είναι μαγνήτες μικροβίων

Μπορεί να μοιάζουν καθαρά αλλά είναι γεμάτα μικρόβια και βακτήρια. Να έχετε μαζί δικά σας μαντιλάκια για να το καθαρίσετε πριν φάτε.

10. Μην διαβάζετε τα περιοδικά που θα βρείτε

Σίγουρα θα δείτε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα, όπως αυτό το αδιάβροχο για σκυλιά. Σκεφτείτε όμως πόσα διαφορετικά χέρια έχουν ακουμπήσει αυτές τις σελίδες.

11. Μην συμβιβάζεστε με το φαγητό των αεροπλάνων

Συνήθως το φαγητό έχει πολύ αλάτι γιατί λόγω του ύψους και της πίεσης, μπερδεύονται οι αισθητήρες της γλώσσας. Πάντα να τρώτε εάν πεινάτε, απλά καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας μερικά υγιεινά σνακ.

12. Καλό θα ήταν να μην διαλέξετε μία θέση κοντά στο μπάνιο

Εκτός από την μυρωδιά, θα σας ενοχλούν όλοι εκείνοι που θα περιμένουν να μπουν στο μπάνιο.

13. Μην ξεχάσετε το απολυμαντικό χεριών στο σπίτι

Ηθικό δίδαγμα: Τα αεροπλάνα είναι γεμάτα παγίδες από μικρόβια. Είναι σημαντικό να προσέχετε την υγιεινή σας όταν πετάτε!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *