Προκαλεί ο Ολλανδός ακροδεξιός Βίλντερς: Οι Έλληνες ξοδεύουν τα χρήματα «σε σουβλάκι και ούζο»

«Πότε σκοπεύετε να πείτε στους Έλληνες ότι δεν θα ανταμείβονται άλλο πια για την απάτη και την εξαπάτησή τους;» λέει ο Βίλντερς, επιτιθέμενος προς τη χώρα μας, την οποία χαρακτηρίζει «πηγάδι δίχως πάτο»

Την άποψη πως οι Έλληνες «εξαπατούν», ξοδεύουν τα χρήματα «σε σουβλάκι και ούζο» και μετά ζητούν δανεικά, εξέφρασε σε ερώτηση προς τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο Γκέερτ Βίλντερς, ο ακροδεξιός ηγέτης του Ολλανδικού «Κόμματος για την Ελευθερία», ο οποίος αποκάλεσε «πηγάδι δίχως πάτο» την Ελλάδα.

Η ερώτηση στο ολλανδικό Κοινοβούλιο προς τον Γερούν Ντάισελμπλουμ κατατέθηκε στις 19 Ιουνίου από τον Βίλντερς και άλλους δύο βουλευτές, τους Βίκυ Μάγιερ και Τόνι βαν Ντάικ, και αφορά τη δόση των 8,5 δισ. ευρώ που αναμένεται να λάβει η Ελλάδα.

Υιοθετώντας ένα έντονα λαϊκίστικο ύφος, οι τρεις βουλευτές ρωτούν: «Συμμερίζεστε την άποψη που λέει ότι δεν μπορείτε να ξοδεύετε όλα τα χρήματά σας σε σουβλάκι και ούζο και στη συνέχεια να ζητάτε κοινωνικά επιδόματα; Αν ναι, πότε σκοπεύετε να πείτε στους Έλληνες ότι δεν θα ανταμείβονται άλλο πια για την απάτη και την εξαπάτηση τους; Αν όχι, πώς μπορεί να εξηγηθεί αυτό στους Ολλανδούς, οι οποίοι μόλις και μετά βίας μπορούν να τα βγάλουν πέρα;».

Και η ερώτηση καταλήγει ακόμη πιο επιθετικά: «Σκοπεύετε να καταστήσετε σαφές προς την Ελλάδα ότι η Ολλανδία δεν θα πληρώσει ούτε μια δεκάρα από τα χρήματα των φορολογουμένων σε αυτό το πηγάδι δίχως πάτο;»

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *