Προς νέα μετωπική σύγκρουση η κυβέρνηση με αγρότες – Χάος στο προσφυγικό – Και στο βάθος… εκλογές!

1της Χριστίνας Φλάσκου
Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται η κυβέρνηση με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, αν οι δανειστές δεν επιδείξουν κάποια χαλάρωση στις απαιτήσεις τους, ιδίως ως προς το ασφαλιστικό.

Και όταν λέμε “Ολα τα ενδεχόμενα” εννοούμε, βασικά τις εθνικές εκλογές για τις οποίες ισχυροποιούνται οι πλευρές που τις επιθυμούν στο περιβάλλον του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα.

Σήμερα είχαμε αδιέξοδο στο θέμα των αγροτών και χαοτική κατάταση (ίσως απλά το “πρελούδιο” αυτού που έρχεται”) στην προσφυγική-λαθρομεταναστευτική κρίση.

Ως «δύο ευθείες που δεν τέμνονται πουθενά», χαρακτήρισε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής στο μπλόκο της Χαλκηδόνας, Μαυρουδής Μηντσιούδης, τη στάση και θέση της κυβέρνησης και αγροτών στη σημερινή πολύωρη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δήλωσε: «κάτι παραπάνω από απογοητευμένος, αφού μεταξύ των δύο πλευρών δεν υπάρχει καν σύγκλιση απόψεων».

Όπως είπε ο ίδιος, «στη σημερινή συνάντηση η κυβέρνηση επανέλαβε και επέμεινε για ακόμη μια φορά πάνω σε όλα όσα γνωρίζαμε», και πρόσθεσε, « απλά με το δικό της τρόπο και με τα δικά της νούμερα, οι κυβερνητικοί προσπάθησαν να μας εξηγήσουν ότι αυτά είναι τα καλύτερα που μπορούν να κάνουν για το δικό μας μέλλον».

Το συμπέρασμα των συμμετεχόντων από τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως μας είπε ο κ. Μηντσιούδης είναι, «αυτό που εμείς καταλάβαμε είναι ότι δεν θα μπορούμε να πληρώνουμε τις εισφορές μας και θα παραμένουμε ανασφάλιστοι, αλλά και ότι έχει ήδη αποφασιστεί η αύξηση του φορολογητέου μας εισοδήματος, υπολογίζοντας μάλιστα μέσα σε αυτό και τις επιδοτήσεις. Παράλληλα καταλάβαμε ότι ο σημερινός συντελεστής του 13%, όχι μόνο θα αυξηθεί κατά πάρα πολύ, αλλά θα διπλασιαστεί».

Μεταξύ άλλων τόνισε, «μετά τη σημερινή συνάντηση μας έγινε σαφές ότι δεν μπορούμε να μείνουμε στη γη μας και να καλλιεργήσουμε» και πρόσθεσε: «Αυτή η εξέλιξη σημαίνει μεν σε τρομακτική απώλεια για εμάς, αλλά κυρίως για τη χώρα που τελικά φαίνεται ότι δεν θα μπορέσει να βγει από την οικονομική κρίση».

Απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση τόνισε «εμείς θα μεταφέρουμε στους συμμετέχοντες στα μπλόκα μας τις εξελίξεις και όπως ξεκινήσαμε έτσι και τώρα ο καθένας θα αποφασίσει για την τύχη του».

Σε συναγερμό βρίσκεται το Μαξίμου για το θέμα του προσφυγικού, καθώς η κατάσταση στην Ειδομένη είναι εκρηκτική και διαρκώς πληθαίνουν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που τάσσονται υπέρ του κλεισίματος των συνόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού προτείνουν στον Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώσει τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να ενημερωθεί η αντιπολίτευση, να εξετάσουν λύσεις και σενάρια και να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους.

Στο Μαξίμου έχουν αντιληφθεί ότι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι απλά πειθαρχούν απόλυτα στο Βερολίνο στο θέμα του προσφυγικού, άρα δεν πρόκειται να τους αντιπολιτευθεί, άρα μπορούν εύκολα να ρίξουν επάνω τους ένα μερίδιο της ευθύνης για το χάος που έρχεται.

Για το λόγο αυτό συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου δεν αποκλείεται να αναλάβει περισσότερη ενεργή δράση και το υπουργείο Εξωτερικών κυρίως στο μέτωπο των πιέσεων προς τα Σκόπια.

pronews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *