Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών: “Να κοιτάξουν τα μάτια τους οι δικαστές που αθώωσαν τον Γ.Παπακωνσταντίνου”

1Επείγον «παραπεμπτικό» για οφθαλμολογική εξέταση και, συγκεκριμένα για «διακρίβωση της οπτικής τους οξύτητας», θεωρεί ο εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Δημήτρης Βαρνάβας ότι πρέπει να λάβουν τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου, μετά την απόφασή τους να επιβάλλουν στον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ.

«Μήπως η εγχώρια δικαιοσύνη θα έπρεπε να παραπεμφθεί επειγόντως σε οφθαλμίατρο για διακρίβωση της οπτικής της οξύτητας;» διερωτάται ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα που διατηρεί.

Εκτός της «οφθαλμολογικής εξέτασης» ο κ. Βαρνάβας καλεί τους δικαστές να «κοιτάξουν» την απόφασή τους και να την αντιπαραβάλουν με εκείνη που εξέδωσαν πρόσφατα συνάδελφοί τους εις βάρος δύο ειδικευόμενων γιατρών του νοσοκομείου Ρεθύμνου για το μοιραίο περιστατικό με τη 16χρονη Στέλλα την άνοιξη του 2011.

«Για τους ειδικευόμενους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου το δικαστήριο επέδειξε πρωτοφανή αγριότητα, μη αποδεχόμενο ούτε καν την προσμέτρηση της αμφιβολίας υπέρ των κατηγορουμένων» επισημαίνει ο κ. Βαρνάβας, γνωστός και από τη συνδικαλιστική δράση του στο χώρο του ΕΣΥ με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΟΕΝΓΕ επικαλείται δήλωση της εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία η δίκη Παπακωνσταντίνου «…ευτέλισε τον ελληνικό λαό και κόστισε σε αυτόν πολλά εκατομμύρια ευρώ» και σχολιάζει αρνητικά το γεγονός ότι «κατά τη γνώμη 5 μελών του Δικαστηρίου, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της έδρας, ο κατηγορούμενος έπρεπε να αθωωθεί για τη νόθευση εγγράφου λόγω αμφιβολιών!».

«Εντέλει οι δικαστές έβγαλαν “λάδι” τον άνθρωπο που – σύμφωνα με την αποδοχή του δικαστηρίου – έβαλε το χέρι του και παραποίησε στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ και η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου χαρακτηρίστηκε από μερίδα του τύπου ως “απόφαση-ντροπή”» παρατηρεί ο κ. Βαρνάβας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *