Πρόσκληση για αθρόα συμμετοχή στις εκλογές

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Πρόσκληση προς όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Ρουπακιώτης χθες κατά την επίσκεψή του στο Εθνικό Τυπογραφείο, όπου εκτυπώνεται το υλικό για τη διενέργεια των εκλογών σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. «Το σημαντικότερο είναι ότι εδώ εκτυπώνονται οι καταστάσεις των Ελληνίδων και των Ελλήνων που ψηφίζουν. Αυτές οι καταστάσεις πρέπει να γεμίσουν, να μην έχουν κενά. Δεν πρέπει να υπάρχουν σελίδες που να είναι άδειες. Θα είναι κρίμα. Οι καταστάσεις αυτών που θα ψηφίσουν πρέπει να γεμίσουν», δήλωσε με έμφαση ο υπουργός τονίζοντας ότι οι εκλογές αποτελούν «μια διαδικασία που είναι ύψιστη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, όσο και αν κάποιοι λένε το αντίθετο».

Ο υπουργός συνεχάρη όλους όσοι εργάζονται εντατικά για να προετοιμαστούν έγκαιρα και σωστά οι εκλογές. «Οι άνθρωποι στο Εθνικό Τυπογραφείο εργάζονται εντατικά και η επίσκεψή μου εδώ είναι εν πρώτοις για να συγχαρώ τον ειδικό γραμματέα, τον κ. Παπαδημητρόπουλο, τα διευθυντικά στελέχη και όλες και όλους τους εργαζομένους, γιατί μέχρι τώρα ξεπερνούν τα όρια της συνέπειας για να καλύψουν όλες τις ανάγκες και να γίνουν οι εκλογές στην εντέλεια», σημείωσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Ρουπακιώτης αναφέρθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο που, όπως τόνισε, «δεν είναι μόνον ένας χώρος όπου πραγματοποιούνται τεχνικές λειτουργίες και αναδεικνύεται η υπευθυνότητα των κρατικών λειτουργών. Είναι και συναίσθημα, είναι μια γοητεία, γιατί συνδέεται με την ιστορία της ύπαρξης του ελληνικού κράτους, γιατί σε αυτό εκτυπώνονται εδώ και περίπου δύο αιώνες όλα τα υλικά που συνδέονται με τη νομοθεσία, τα έντυπα που υπηρετούν και καλύπτουν τις ανάγκες του ελληνικού Δημοσίου. Αυτό γίνεται και τώρα, καθώς εδώ εκτυπώνονται τα πάντα που έχουν σχέση με τις εκλογές, εκτός από τα ψηφοδέλτια που είναι στην υπευθυνότητα των κομμάτων».

Τυπικά δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος των εκλογών. Δηλαδή σε αυτές τις εκλογές μπορούν να ψηφίσουν όσοι έχουν γεννηθεί από 1/1/2002 έως και 31/12/2002. Οι εκλογές θα διεξαχθούν με βάση τους εκλογικούς καταλόγους όπως αυτοί έχουν διαμορφωθεί στη β΄ αναθεώρηση, περιλαμβάνονται δηλαδή όλες οι αλλαγές που είχαν συντελεστεί έως το τέλος Απριλίου 2019. Ωστόσο στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν όσοι έχουν δικαίωμα ψήφου αλλά τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα βρίσκονται στο εξωτερικό.

ΈντυπηΠηγή άρθρου – kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *