Τελευταία Νέα

Πρόσφατες ανακαλύψεις που ανατρέπουν το παρελθόν και την ιστορία του κόσμου μας (Βίντεο)

1Όταν πρόκειται για την ιστορία, οι πρόσφατες ανακαλύψεις έχουν αποδείξει ότι,  η ιστορία μπορεί να ξαναγραφεί. Καθώς μεγαλώνουμε και εξελισσόμαστε ως είδος, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αναγνωρίσουμε είναι ότι δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις.

Ακόμα κι αν οι εφευρέσεις μας έχουν βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην έρευνα, δεν γνωρίζουμε το 100% της ιστορίας.. Ανεξάρτητα από τις ήδη υπάρχουσες θεωρίες για το παρελθόν μας, δεν σταματάμε ποτέ να ψάχνουμε και να ανακαλύπτουμε πάντα και κάτι νέο..

Και πολύ συχνά προκύπτουν αντιφατικά αποτελέσματα, που μάλλον υποδηλώνουν ότι  τα εγχειρίδια και τα βιβλία της ιστορίας πρέπει να ξαναγραφτούν.
Από τη μία είναι περίεργο να σκεφτούμε ότι πρέπει να ξαναγράψουμε της ιστορίας μας.

Αλλά δείτε ένα παράδειγμα, εδώ και δεκαετίες θεωρήθηκε ότι το Stonehenge ήταν μια απομακρυσμένη τοποθεσία που ήταν αφιερωμένη στα μυστήρια και τη μαγεία.  Όμως αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή αποκαλύπτουν τώρα ότι το Stonehenge ήταν πολύ πιο κοντά στον πολιτισμό από ό,τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα, αναγκάζοντας έτσι τους ιστορικούς να επανεξετάσουν την πραγματική χρήση του Stonehenge..

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μερικά ακόμα παραδείγματα:

 

xorisorianews

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *