Πρώτα ανασύνταξη, μετά… ξεσκαρτάρισμα «νούμερο δυο»

1Άλλη μια χρονιά αποτυχίας, άλλη μια χρονιά με τον Παναθηναϊκό να μένει μακριά από τους στόχους του. Μετά το «χαστούκι» του καλοκαιριού και τον αποκλεισμό στην Ευρώπη, την… απόσυρση από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, ήρθε και το χθεσινό κάζο για να χαθεί και η διεκδίκηση του Κυπέλλου, που αποτελούσε έναν από τους μεγάλους στόχους του «τριφυλλιού». Τι μένει; Καποια παιχνίδια μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου και στη συνέχεια τα πλέι οφ της Super League. Μια από τα ίδια δηλαδή…

Η απογοήτευση και η στενοχώρια στο «πράσινο στρατόπεδο» είναι μεγάλη. Αν κάποιος παρατηρούσε τους ποδοσφαιριστές όταν αποχωρούσαν στα αποδυτήρια, θα αντιλαμβανόταν ακόμη περισσότερο το μέγεθος της… ζημιάς που έχει γίνει. Πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ο Σεμπάστιαν Λέτο και ο Κάρλος Ζέκα.

Οι δυο τους ήταν σχεδόν απαρηγόρητοι. Ο Αργεντινός, που ξέρει ίσως καλύτερα απ’ όλους στα αποδυτήρια, τι σημαίνει Παναθηναϊκός προσπαθούσε να καταλάβει τι ακριβώς είχε συμβεί, ενώ ο Πορτογάλος ήταν σχεδόν βουρκωμένος. Από κοντά και ο Τάσος Λαγός, τα λόγια του οποίου στις δηλώσεις που έκανε, έβγαιναν με δυσκολία, εξαιτίας της πίκρας…

Από εδώ και πέρα, οι «πράσινοι» καλούνται να ανασυνταχθούν και να μαζέψουν τα κομμάτια τους, όπως συνηθίζεται να λέγεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Αλλωστε, δεν μπορούν να κάνουν και διαφορετικά. Ναι, ήρθε μια ακόμη αποτυχία, ναι ο κόσμος δεν αντέχει κι άλλες πίκρες, αλλά η ζωή προχωράει. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και το μόνο που καλούνται να κάνουν άπαντες στην ομάδα είναι να κοιτάξουν μπροστά.

Ο μοναδικός στόχος που έχει απομείνει είναι η πρωτιά στα πλέι οφ. Για να συμβεί, βέβαια, αυτό, θα πρέπει να οι «πράσινοι» να μαζέψουν όσους περισσότερους πόντους μπορούν στην κανονική περίοδο, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας παιχίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, με στόχο το υψηλότερο πλασάρισμα στο μίνι πρωτάθλημα. Πρόκειται για μια… δοκιμασία σκληρή, υπό την έννοια ότι τα πάντα έχουν χαθεί, αλλά και υποχρεωτική.

Από εκεί και πέρα είναι δεδομένο το… ξεσκαρτάρισμα νούμερο 2, στο τέλος της σεζόν. Μετά την πρώτη σκούπα με τον Αντρέα Στραματσόνι θα ακολουθήσει κι άλλη και κάποιοι ποδοσφαιριστές δεδομένα θα αποχωρήσουν από το «τριφύλλι». Σε καμία περίπτωση, φυσικά, δεν θα γίνει ένα τόσο μεγάλο, ποσοτικά, «πάρε – δώσε», όπως τον Ιανουάριο. Οι κινήσεις θα είναι λιγότερες, μα οι αποχωρήσεις παικτών που δεν έχουν να δώσει κάτι παραπάνω στην ομάδα, δεδομένες.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *