Πρώτη πτήση για το νέο ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας

Πρώτη πτήση για το νέο ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας

boeing.mediaroom.com/Marian Lockhart

Την πρώτη του πτήση πραγματοποίησε το πρώτο Boeing P-8A Poseidon που προορίζεται για τη βρετανική Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF).

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Ρέντον της πολιτείας Ουάσινγκτον στις 12 Ιουλίου, και κατά τη διάρκεια της 90 λεπτών πτήσης έλαβαν χώρα δοκιμές- κλειδιά. Μετά την προσγείωσή του, πέρασε στην επόμενη φάση των προετοιμασιών πριν την παράδοση – την εγκατάσταση στρατιωτικών συστημάτων.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι των βρετανικών P-8A Poseidon προς τη Μ. Βρετανία, καθώς είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην άφιξή τους στη Σκωτία» είπε ο ταξίαρχος της πολεμικής αεροπορίας Ρίτσαρντ Μπάροου, υπεύθυνος του βρετανικού προγράμματος για τα P-8A. «Η πλατφόρμα αυτή θα ενισχύσει τις δυνατότητες θαλάσσιων περιπολιών του Ηνωμένου Βασιλείου με προηγμένη, state-of-the-art τεχνολογία».

Ο στόλος των βρετανικών P-8A Poseidon θα έχει ως αντικείμενα τη θαλάσσια επιτήρηση, τον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, αλλά και τις επιχειρήσεις εναντίον πλοίων επιφανείας, και προορίζεται να ενισχύσει την προστασία των εξοπλισμένων με πυρηνικές κεφαλές υποβρυχίων της Μ. Βρετανίας, αλλά και των νέων αεροπλανοφόρων, κλάσης Queen Elizabeth. To Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραγγείλει συνολικά εννιά αεροσκάφη του τύπου.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *