Πως η ΛΑΘΟΣ στάση τους σώματος στον ύπνο επηρεάζει αρνητικά την υγεία μας. Δείτε ποια η ΣΩΣΤΗ στάση!

1Αν υποφέρετε από παθήσεις, όπως άπνοια στον ύπνο, πελματιαία απονευρωσίτιδα ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, προφανώς θα έχετε δοκιμάσει πολλά πράγματα για να ανακουφίσετε τα συμπτώματά σας, όπως για παράδειγμα φυσιοθεραπεία και φαρμακευτική αγωγή.

Αν σας λέγαμε όμως ότι αυτά τα ζητήματα μπορείτε να τα θεραπεύσετε, αλλάζοντας κάτι απλό, όπως τη στάση ύπνου;

Οι παρακάτω 6 παθήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με βασικές προσαρμογές στη στάση του σώματός μας καθώς κοιμόμαστε.

1. Πόνοι στους ώμους

1

Αν έχετε πόνο στους ώμους, αποφύγετε να κοιμηθείτε στον ώμο που πονάτε. Αν κοιμηθείτε στον άλλον ώμο, τοποθετήστε ένα μεγάλο μαξιλάρι στο επίπεδο του στήθους και ξεκουράστε το χέρι σας πάνω του.

2. Πόνος στον αυχένα

Αν έχετε πόνο στον αυχένα, μην τοποθετήσετε κανένα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας. Αντίθετα, πάρτε μια πετσέτα, τυλίξτε την σε ρολό και βάλτε την κάτω από τον αυχένα σας.

3. Πόνος στη πλάτη

147005166175476

Αν υποφέρετε από στένωση σπονδυλικής στήλης, μπορεί να σας προσφέρει μεγάλη ανακούφιση, αν κοιμηθείτε σε εμβρυακή στάση έχοντας ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά σας. Το να κοιμηθείτε μπρούμυτα δεν είναι ιδανικό, αλλά αν το κάνετε, τοποθετήστε ένα μαξιλάρι κάτω από τη λεκάνη σας για να ανακουφίσετε το πόνο.

Αν προτιμάτε να κοιμηθείτε στη πλάτη, τοποθετήστε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα και τοποθετήστε μια πετσέτα τυλιγμένη σε ρολό κάτω από την πλάτη σας.

4. Πελματιαία απονευρωσίτιδα

Αν πονάτε στα πόδια εξαιτίας της πελματιαίας απονευρωσίτιδας, σιγουρευτείτε ότι τα πόδια και οι αστράγαλοι βρίσκονται σε χαλαρή στάση. Επίσης, μη τεντώνετε πολύ σφιχτά τα σεντόνια στην άκρη που βρίσκονται τα πόδια.

5. Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

3

Αν υποφέρετε από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, κοιμηθείτε στην αριστερή πλευρά του σώματός σας. Γιατί; Στην αριστερή πλευρά επικρατεί το λεμφικό σύστημα. Όταν κοιμάστε σε αυτή τη πλευρά, σας βοηθάει να αντιμετωπίσετε τα στομαχικά οξέα.

6. Άπνοια ύπνου

Αν υποφέρετε από άπνοια ύπνου, όπως ροχαλητό και δυσκολία στην αναπνοή ενώ κοιμάστε, τότε κοιμηθείτε στο πλάι. Αυτό θα κρατήσει τη γλώσσα και την αναπνευστική οδό χωρίς εμπόδια. Ένας τρόπος για να μη ξαπλώνετε στη πλάτη, είναι να βάλετε ένα μαξιλάρι στη πλάτη.

Το μαξιλάρι παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις παραπάνω παθήσεις. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί για περισσότερες λεπτομέρειες!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *