Πως να βρεις την ηρεμία κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής αλλαγής στη ζωή σου

Αλλάζεις σπίτι, πόλη, αρχίζεις μια νέα δουλειά, μια σχέση ή οι σπουδές τελειώνουν…
– αυτές οι μεγάλες αλλαγές στη ζωή μπορεί να μην είναι ίσες, αλλά σίγουρα έχουν ένα κοινό πράγμα: τη μετάβαση.

Και οποιαδήποτε μεγάλη αλλαγή, είτε είναι καλή είτε κακή, μπορεί να δημιουργήσει άγχος, φόβο ή αμφιβολία. Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να βρεις την ηρεμία και τη ψυχική ισορροπία που χρειάζεσαι όταν βρίσκεσαι στη μέση μιας σημαντικής αλλαγής στη ζωή σου.

1. Η ταυτότητά σου δεν χρειάζεται ετικέτες
Έχουμε την τάση να ορίζουμε τον χαρακτήρα μας μέσω τίτλων, επαγγελμάτων και σχέσεων. Και όταν ένα από αυτά παύσει να μας καθορίζει πια, μπορεί να είναι πολύ αποπροσανατολιστικό ή ακόμα και να μας οδηγήσει σε μια έντονη επιθυμία να αντικαταστήσουμε το συντομότερο δυνατό αυτό που είχαμε και να επαναφέρουμε τα πράγματα πίσω στο κανονικό. Δυστυχώς η “κανονικότητα” δεν υπάρχει και αυτές οι φάσεις της ζωής είναι μέσα στο πρόγραμμα.

2. Η αλλαγή συμβαίνει για κάποιο λόγο
Κλισέ το ξέρω, αλλά αλήθεια. Σε κάθε σημαντική μετάβαση, υπάρχει πάντα ένα σημείο όπου θέλουμε πίσω τη παλιά μας ζωή. Αλλά πως ξέρεις ότι αυτό που είχες είναι καλύτερο από αυτό που έρχεται; Δώσε στον εαυτό σου λίγο χρόνο και μην ιδανικεύεις το παρελθόν.

3. Όταν μια πόρτα κλείνει, μια άλλη ανοίγει
Κλισέ επίσης το ξέρω. Και με κίνδυνο αυτό το άρθρο να εξελιχθεί σε πίνακα με quotes του Pinterest σου λέω με σιγουριά ότι και αυτό είναι αλήθεια. Όταν μια αλλαγή συμβαίνει στη ζωή σου, συνήθως σε κάνει να δοκιμάζεις καινούρια πράγματα, ενώ σε καλεί να βγεις έξω από τα όρια της άνεσης σου. Είναι δύσκολο. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις πού θα σε οδηγήσει και πώς θα σε βοηθήσει να εξελιχθείς ως άτομο.

4. Οι φίλοι σου σε αγαπάνε και θέλουν να σε βοηθήσουν να το ξεπεράσεις
Μερικές φορές, κατά τη διάρκεια μεγάλων αλλαγών, απομακρύνουμε τους ανθρώπους. Νομίζουμε ότι θέλουμε να είμαστε εντελώς μόνοι για να “θεραπευτούμε” από μόνοι μας. Αλλά αυτή η προσέγγιση δεν μας βοηθά καθόλου. Μίλησε στην οικογένεια σου ή σε κοντινούς σου φίλους, σίγουρα θα έχουν να σου πουν κάτι που έχεις ανάγκη να ακούσεις. Και αν δεν θέλεις να μοιραστείς όσα σκέφτεσαι με άτομα που ήδη ξέρεις, κλείσε ένα ραντεβού με έναν ψυχολόγο.

5. Στο τέλος όλα θα πάνε καλά
Μπορεί τώρα να μη το βλέπεις και να σου φαίνονται όλα μαύρα, αλλά να είσαι σίγουρος ότι θα έρθει η μέρα που θα πεις ότι τελικά όλα πήγαν καλά και όλα για τα οποία ανησυχούσες θα αποτελούν μια μακρινή ανάμνηση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *