Πω, πω… ομορφιές η ΑΕΚ!

1Είναι επισφαλή τα συμπεράσματα από τα φιλικά. Πάμπολλα καλοκαιρινά όνειρα που γεννήθηκαν από νίκες ή φοβερές εμφανίσεις διαψεύστηκαν τελικά στην πορεία. Μέχρις αποδείξεως του εναντίου ωστόσο, η ΑΕΚ μεταμορφώνεται με τις νέες της προσθήκες.

Τόσο πολύ που οδήγησε σε μια εξαιρετικά σπάνια συμφωνία την Κυριακή. Γιατί δυο εφημερίδες με την ίδια έμπνευση είναι κάτι που έχει ξανασυμβεί. Ήταν τόσο… γοητευτική όμως η εμφάνισή της «Ένωσης» στο φιλικό με την Ανόρθωση, ή μάλλον η αφομοίωση των καινούργιων της αποκτημάτων, που τρία πρωτοσέλιδα (Goal, Live Sport, Sportday) συμφώνησαν στον τίτλο «ομορφιές».

Δεν έχουν κι άδικο βέβαια. Διότι -τηρουμένων των αναλογιών- ήταν πολλοί οι λόγοι για να αισιοδοξούν οι φίλοι των «κιτρινόμαυρων». Πρώτος και κύριος, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Στο ντεμπούτο του ο Έλληνας εξτρέμ εμφανίστηκε σαν να παίζει χρόνια στην ΑΕΚ. Έδειξε έτοιμος από φυσική κατάσταση, συνδύασε ουσία και θέαμα και συνεργάστηκε άψογα με τον Αλμέιδα, φτιάχνοντας γκολ ο ένας για τον άλλον.

Την ίδια ώρα ο Τζολέον Λέσκοτ έδειχνε δείγματα της δικής του ποιότητα. Γιατί ήταν εμφανής μεν η απουσία φρεσκάδας (και η ανάγκη βελτίωσης του επιπέδου ετοιμότητας) ωστόσο επίσης εμφανής ήταν η κλάση του: Προσπάθεια να βγαίνει πάντα πρώτος στην μπάλα, δυναμικές τοποθετήσεις, έξυπνη κάλυψη των ατελειών του και ενθαρρυντική συνεργασία με τον (εξαιρετικό) Τσιγκρίνσκι, αν σκεφτεί κανείς ότι ήταν το πρώτο τους παιχνίδι μαζί.

Κατά τ’ άλλα, η ΑΕΚ μπορεί επίσης να κρατήσει τη διάθεση του Μπακάκη (που έκανε λάθη, αλλά είχε ενέργεια και δεν φοβήθηκε να πάρει πρωτοβουλίες). Τις εξαιρετικές προωθήσεις του Ντίας (που μπήκε αλλαγή και έδειξε ξανά καλύτερος του Ντίντακ στο επιθετικό κομμάτι). Τη νέα επίδειξη ποδοσφαιρικού θράσους του Γαλανόπουλου. Την υπενθύμιση του Αραβίδη πως -όσο κι αν παίζει κι όπου κι αν αγωνίζεται- κανείς δεν μπορεί να τον ξεγράφει από τη ενδεκάδα. Και τέλος την επιβεβαίωση της άψογης τεχνικής του Πατίτο -έστω κι αν πρέπει να μειώσει τα λάθη του και να βελτιώσει την τακτική του συμπεριφορά.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *