Πόνος στον αφαλό: Ποιες σοβαρές ασθένειες μπορεί να κρύβει;

1Οι αιτίες που ενοχοποιούνται μπορεί να είναι η υπάρξη κάποιας ιογενής λοίμωξη στο στομάχι ή στο ουροποιητικό σύστημα αλλά και η…
υπερκατανάλωση τροφής. Σε κάποιες όμως περιπτώσεις ο πόνος να οφείλεται σε σημαντικές αιτίες, όπως παγκρεατίτιδα ή σκωληκοειδίτιδα ή έλκη στο στομάχι ή το έντερο. Μάθετε ποιες σοβαρές ασθένειες μπορεί να κρύβονται πίσω από το πρόβλημα αυτό.

Κυστίτιδα

Ο πόνος στην πειοχή αυτή μπορεί να προκληθεί από λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς να αναπτύξουν τέτοιου είδους λοίμωξη, η οποία μπορεί να εξαπλωθεί ακόμη και στα νεφρά.

Λοίμωξη του στομάχου

Οποιοσδήποτε τύπος ιογενούς ή βακτηριακής λοιμώξεως μπορεί να συμβεί στο στομάχι και να προκαλέσει έντονο πόνο στην περιοχή της κοιλιάς. Η φλεγμονή μπορεί να αναπτυχθεί λόγω μόλυνσης, που προκαλεί συμπτώματα, όπως έμετο και διάρροια.

Τροφική δηλητηρίαση

Η κατανάλωση μολυσμένων τροφών μπορεί να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, η οποία εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως διάρροια, ναυτία και πρήξιμο στην κοιλιά ενώ η συσσώρευση αερίων συνοδεύεται από έντονο πόνο στην περιοχή γύρω από τον αφαλό.

Κήλη

Η κήλη μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αφαλό, ο οποίος αυξάνεται όταν το άτομο επιχειρεί να σκύψει ή να περπατήσει. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη για να επαναφέρει το προεξέχον όργανο στη θέση του.

Παγκρεατίτιδα

Η λοίμωξη του παγκρέατος μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο στον αφαλό, εκτός από άλλα συμπτώματα, όπως πυρετός, ναυτία και έμετος.

Μόλυνση στο έντερο

Κάθε είδος λοίμωξης στο μικρό ή το μεγάλο έντερο μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο στην κοιλιά. Διάφορες άλλες ιατρικές παθήσεις, όπως έλκος στομάχου, νόσος του Crohn (φλεγμονή του εντέρου), σκωληκοειδίτιδα και σχηματισμός χολόλιθων μπορεί επίσης να προκαλέσουν οξύ πόνο στον αφαλό.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *