Πόσο συχνά πρέπει να λούζεστε

Ίσως έχετε ακούσει ότι όσο πιο συχνά λούζετε τα…
μαλλιά σας, τόσο το καλύτερο είναι, αφού είναι πάντα πολύ καθαρά. Από την άλλη πλευρά, ίσως έχετε επίσης ακούσει ότι υπάρχουν πολλές μελέτες που δείχνουν ότι το καθημερινό λούσιμο ξηραίνει τα μαλλιά και μακροπρόθεσμα οδηγεί σε αυξημένη λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής.

 

Αυτό συμβαίνει επειδή το συχνό λούσιμο απομακρύνει όλα τα φυσικά έλαια από την επιφάνεια της τρίχας. Αυτά τα έλαια, εκτός από το να προστατεύουν, θρέφουν κιόλας την τρίχα. Ο οργανισμός για να εξισορροπήσει την απώλεια των φυσικών ελαίων, επιλέγει την υπερπαραγωγή σμήγματος (έλαιο) στο τριχωτό της κεφαλής, κάτι που οδηγεί σε πιο “λιπαρά μαλλιά”.

Ποιοι άνθρωποι είναι ανάγκη να λούζονται καθημερινά

Οι ειδικοί συμφωνούν: Μόνο μια μικρή ομάδα ανθρώπων πρέπει να λούζεται με σαμπουάν καθημερινά, όπως τα άτομα με πολύ λεπτή τρίχα, εκείνοι που ασκούνται πολύ (και ιδρώνουν αναλόγως), ή εκείνοι που διαμένουν σε περιοχή με αυξημένη υγρασία περιβάλλοντος.

Σε γενικές γραμμές, μόνο τα άτομα με πολύ λιπαρά μαλλιά, πρέπει να λούζονται συχνά. Αντιθέτως, όσοι έχουν ξηρά μαλλιά (και ενίοτε πιτυρίδα ή ξηροδερμία) δεν πρέπει να λούζονται καθημερινά και ας υποθέτουν ότι αυτό θα γίνει η λύση στο πρόβλημά τους. Το μόνο που καταφέρνουν στην ουσία είναι να κάνουν τα πράγματα χειρότερα!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *