Πώς θα καταλάβετε αν έχετε κρίση κολικού του νεφρού

1Ο κολικός νεφρού παρουσιάζεται όταν ο αγωγός από τον οποίο διέρχονται τα ούρα αποφράσσεται, δημιουργώντας πίεση στο ουροποιητικό σύστημα που οδηγεί σε έντονο πόνο και δυσφορία.
Αυτή η κατάσταση εμφανίζεται ξαφνικά και καθώς οι ώρες περνούν ο πόνος αυξάνεται σε σημείο που ορισμένοι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν τάσεις λιποθυμίας, λόγω της έντασής του.
Αίτια
Ο κολικός νεφρού προκαλείται συνήθως από πέτρες που έχουν σχηματιστεί στα νεφρά και διερχόμενες από τον ουροποιητικό σύστημα για να αποβληθούν από τον οργανισμό, φράσσουν κάποιον από τους σωλήνες.
Μπορεί όμως να οφείλεται και σε άλλα, σπανιότερα, αίτια, που δεν έχουν σχέση με τις πέτρες στα νεφρά, όπως πήγματα αίματος και στένωση της πυελοουρητηρικής συμβολής. Επίσης, είναι πιθανό ο κολικός νεφρού να οφείλεται σε αίτια που δεν έχουν σχέση με τον ουρητήρα (την σωλήνα από την οποία διέρχονται τα ούρα), όπως γυναικολογικά, αγγειακά και οπισθοπεριτοναϊκά προβλήματα.
Συμπτώματα
-Ξαφνικός και έντονος πόνος που ξεκινάει από το κάτω μέρος της πλάτης και δεν μειώνεται σε ένταση από την εφαρμογή ζέστης ή κρύου στην περιοχή, αλλά ούτε και από την αλλαγή στάσης στο σώμα.
-Αυτός ο πόνος μπορεί να εκτείνεται μέσα στη βουβωνική περιοχή, δηλαδή προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά της κάτω κοιλιακής χώρας, οπότε και ο ασθενής μπορεί να νιώσει έντονο πόνο κοντά στα γεννητικά όργανα.
-Λόγω του πόνου και των παραπάνω συμπτωμάτων, ο ασθενής μπορεί επίσης να νιώσει ναυτία και τάση προς έμετο.
-Σε περίπτωση μόλυνσης, ο πυρετός είναι συνήθως ένα ακόμα από τα συμπτώματα του κολικού του νεφρού.
-Είναι επίσης σύνηθες για τον ασθενή να είναι ανήσυχος και νευρικός λόγω του έντονου πόνου.

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *