Π.Καμμένος: «Ξεσκεπάστε τα πάντα» – Έρχονται Εξεταστικές Επιτροπές

40Τη διάλυση της επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις που έφτιαξε η κυβέρνηση των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου και την επανασύσταση της, καθώς επίσης και το άνοιγμα όλων των δικαστικών υποθέσεων που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή από την Δικαιοσύνη χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει καμία εξ αυτών, ανακοίνωσε η νέα πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Βασικός στόχος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών τόσο προς τους βουλευτές όσο και εν γένει στο πολιτικό σύστημα μέσω διαφανών και ξεκάθαρων κανόνων», δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου αναλαμβάνοντας την Προεδρία της Βουλής.

Η τοποθέτηση της δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμη και αποφασισμένη να προχωρήσει σε Εξεταστικές Επιτροπές για τον καταλογισμό ευθυνών σε όσους οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο και τη βούλιαξαν υπογράφοντας συμβάσεις-σκάνδαλα σε βάρος του Δημοσίου.

Ένα τέτοιο πάρτι είχε στηθεί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο Πάνος Καμμένος προχώρησε στη σύσταση υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων με προιστάμενο έναν υποστράτηγο και τη συμμετοχή ανωτάτων αξιωματικού του οικονομικού και του νομικού τομέα και των τριών κλάδων οι οποίοι έχουν ρητή εντολή να «ξεσκονίσουν» όλους τους φακέλους των «αμαρτωλών» εξοπλιστικών συμβάσεων. Πληροφορίες αναφέρουν πώς θα υπάρχει και συνδρομή από εισαγγελέα.

Η εντολή είναι να επιβληθούν πρόστιμα για καθυστερήσεις και μη τήρηση των συμβάσεων και να ενεργοποιηθούν ρήτρες υπέρ του Δημοσίου. Κάτι που έπρεπε να έχει γίνει αλλά δεν προχώρησε με συνέπεια την ασυδοσία.

Το γεγονός ότι χθες αναφέρθηκε από τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Τόσκα ένα νέο σκάνδαλο με μίζες 62 εκατομμυρίων ευρώ σε 12 Γερμανούς, στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας που προμήθευε με οπλικά συστήματα τον Ελληνικό Στρατό και σε Έλληνες κάθε άλλο παρά τυχαίο ήταν. Είχε προηγηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή των Πάνου Καμμένου και Κώστα Ήσυχου, όπως και της στρατιωτικής ηγεσίας

Επρόκειτο για την σύμβαση που υπεγράφη με τις γνωστές γερμανικές εταιρείες Atlas και Rheinmettal Defence Electronic και όπως προκύπτει από έγγραφο του Νομικού Συμβουλίου του κράτους προς το ΥΠΕΘΑ το Δημόσιο έχει κάνει δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής ώστε να διεκδικήσει από τους εμπλεκόμενους (συνολικά 13 άτομα, ένας Έλληνας και 12 Γερμανοί) ποσό 1 εκατ. ευρώ από τον καθένα.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει και διεκδίκηση αποζημιώσεων από τις ίδιες τις εταιρείες και επιβλαβείς συμβάσεις σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου. Εκεί έρχεται να «κουμπώσει» και ο ρόλος της κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε Εξεταστική Επιτροπή αν κριθεί απαραίτητο.

Η συγκεκριμένη όμως σύμβαση δεν θα είναι η μόνη. Πληροφορίες του «defencenet.gr» αναφέρουν πώς οι συμβάσεις των ελικοπτέρων NH-90 και των υποβρυχίων που υπέγραψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος το 2010 θα βρεθούν στο «μικροσκόπιο» της επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων που έχει ήδη συσταθεί με εντολή του Πάνου Καμμένου.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την πρώτη ομιλία της στη Βουλή μίλησε για συγκρότηση νέων οργάνων με σκοπό τη διερεύνηση των δικογραφιών. Πιθανότατα τις πρώτες που θα διερευνήσουν να είναι οι συμβάσεις αμυντικού υλικού, τις οποίες ο ελληνικός λαός πλήρωσε πανάκριβα, χωρίς επιχειρησιακό όφελος για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Προανήγγειλε πάντως η νέα Πρόεδρος της Βουλής και την άμεση επανασύσταση της επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις για την αποτελεσματικότερη διεκδίκηση του χρέους, την αποκατάσταση των καταστροφών που υπέστη η Ελλάδα από τις κατοχικές δυνάμεις, την επιστροφή του κατοχικού δανείου, την αποζημίωση των θυμάτων και την αποκατάσταση των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών.

Φαίνεται λοιπόν πώς υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια από την κυβέρνηση, και ειδικά στο θέμα των εξοπλιστικών συμβάσεων διαπιστώνεται πως ανοίγει ένας δίαυλος μεταξύ Ζωής Κωνσταντοπούλου και Πάνου Καμμένου προκειμένου να υπάρξει μία επιχείρηση «καθαρά χέρια» στο Πεντάγωνο και να αποκαλυφθούν όλα τα σκάνδαλα σε αναζήτηση αποκατάστασης του Δημοσίου.

Το ενδιαφέρον σίγουρα προκαλούν οι συμβάσεις που υπεγράφησαν με τους Γερμανούς, καθώς όπως φαίνεται, οι άνθρωποι που το Βερολίνο καλύπτει είχαν στήσει ένα σύστημα διαπλοκής στην Ελλάδα με την βοήθεια ασφαλώς κυβερνητικών αξιωματούχων και υπαλλήλων. Οι ίδιοι οι Γερμανοί έχουν παραδεχθεί πώς μοίραζαν μίζες για να κερδίζουν συμβόλαια.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *