Π.Παντελίδης: «Μάχη» για τα τραγούδια του – Η απόφαση της μητέρας του και ο ρόλος του μικρού του αδερφού

«Πληγωμένος και πάλι θα ζω». Το πρώτο μετά θάνατον τραγούδι του Παντελή Παντελίδη που δεν ερμηνεύει ο ίδιος, τραγουδά η Αμαρυλλίς, η οποία ήταν στενή φίλη του αδικοχαμένου καλλιτέχνη.

Μπορεί ο Παντελής Παντελίδης να μην βρίσκεται πια στην ζωή, όμως άφησε πίσω του πάνω από 200 τραγούδια, τα οποία βρίσκονται σε διάφορα στάδια, αναφέρει το περιοδικό Λοιπόν.

Τα περισσότερα από αυτά είναι ολοκληρωμένα (στίχοι, μουσική, πρωτότυπη ενορχήστρωση και ντέμο ηχογράφηση), ενώ σε κάποια άλλα υπάρχουν μόνο οι στίχοι ή η μουσική ή ένα από τα δύο.

Τα τραγούδια βρίσκονται στην κατοχή της οικογένειας Παντελίδη και μόνο με δική της άδεια θα παραχωρούνται για να τα τραγουδήσει κάποιος καλλιτέχνης. Άλλωστε, και σε αυτή την περίπτωση τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην οικογένεια.

Λίγες ημέρες μετά το θάνατο του Παντελή Παντελίδη, είχε ακουστεί πως τα περισσότερα κομμάτια θα πήγαιναν στον Αντώνη Ρέμο, ωστόσο λίγους μήνες μετά ο τραγουδιστής είχε δηλώσει πως δεν θα ερμηνεύσει τα τραγούδια του φίλου του.

Ο «πόλεμος» στο παρασκήνιο

Εδώ και μερικούς μήνες υπάρχει ένας έντονος «πόλεμος» στο παρασκήνιο για το πού θα πάνε τα μεγαλύτερα σουξέ εκείνης της εποχής. Δεν θα δοθούν φυσικά όλα τα τραγούδια σε καλλιτέχνες. Σύμφωνα με το Λοιπόν, η Αθηνά Παντελίδου έχει διαλέξει πολύ προσεκτικά κάποια τραγούδια που χαρακτηρίζονται και ως «διαμάντια» και δεν πρόκειται να δοθούν πουθενά.

Κι αυτό γιατί θα κρατηθούν για το μικρότερο γιο της, τον Νίνο Παντελίδη, ο οποίος έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια μαθήματα ορθοφωνίας. Εφόσον αποφασίσει ο μικρότερος γιος της οικογένειας να ασχοληθεί οριστικά με το τραγούδι, αυτός θα είναι που θα πάρει και τα καλύτερα τραγούδια του πρόωρα τα ακυκλοφόρητα τραγούδια του Παντελή.

Δύο λαϊκές τραγουδίστριες με μεγαλύτερο «όνομα» από την Αμαρυλλίδα διεκδίκησαν το συγκεκριμένο κομμάτι, ωστόσο η οικογένεια αποφάσισε να δώσει το τραγούδι σε αυτή και, σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν το οικονομικό που μέτρησε περισσότερο, αλλά η φιλία της νεαρής τραγουδίστριας με τον αδικοχαμένο καλλιτέχνη και η επαφή που διατήρησε με την κυρία Αθήνα όλο το προηγούμενο διάστημα, μετά το θάνατο του, γεγονός που εκτίμησε ιδιαίτερα η οικογένεια Παντελίδη

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *