Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο “αντίο” για τον κυβερνήτη του ελικοπτέρου – “Αθάνατος! Ήρωας!” φώναζαν συγγενείς και φίλοι [φωτό]

2Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο που είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον κυβερνήτη του ελικοπτέρου Agusta Bell που συνετρίβη τα ξημερώματα της Πέμπτης στην νησίδα Κίναρος, στο Αιγαίο.

“Αθάνατος! Ήρωας!”, φώναζαν με δάκρυα στα μάτια συγγενείς και φίλοι του Υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση.

Ο 37χρονος υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης ήταν έμπειρος πιλότος, με περισσότερες από 1300 ώρες πτήσης. Ήταν παντρεμένος και ζούσε στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Στην κηδεία του που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Μεταμόρφωση Αττικής ήταν παρών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ενώ τιμές απέδωσαν αγήματα του Πολεμικού Ναυτικού.
kideia5kideiakideia2kideia3kideia4

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί απο τη φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16, για την εκτέλεση άσκησης, όταν στις 2:45 τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου χάθηκε το ίχνος του, η επαφή του με τα ραντάρ και οι επικοινωνίες, όπως ανακοινώθηκε στην ενημέρωση των στρατιωτικών συντακτών.

Στις 4:40 τα ξημερώματα εντοπίσθηκε θερμικό ίχνος του, από τις θερμικές κάμερες των ελικοπτέρων Σικόρσκι του Πολεμικού Ναυτικού και του Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, βορειοδυτικά της Κινάρου. Στις 7:01 το πρωί εντοπίσθηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *