Ραντεβού στο… Βερολίνο

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ / EUROLEAGUE / FINAL / OLYMPIAKOS - REAL MADRIDΠάλεψε, προσπάθησε, το ήθελε πολύ ο Ολυμπιακός, αλλά στον αθλητισμό δε γίνεται κάθε μέρα να χαμογελάς. Υπάρχουν και οι κακές βραδιές, η κούραση και κυρίως, η ανωτερότητα του αντιπάλου. Και η Ρεάλ ήταν ανώτερη. Πιο αποφασισμένη και με «φτερά» στα πόδια από την εικοσαετή αναμονή που έπρεπε κάποια στιγμή να λάβει τέλος. Πιο μεγάλη ευκαιρία από την φετινή μέσα στο σπίτι της, δεν θα της ξαναδινόταν. Νίκησε δίκαια, μπορεί να πανηγυρίζει, της αξίζουν συγχαρητήρια. Έχασε δύο σερί τελικούς, συνέχισε να παλεύει και δικαιώθηκε.

Ο Ολυμπιακός έχασε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τον δικό του μύθο. Να κάνει κάτι εξωπραγματικό, πέρα από κάθε φαντασία. Ανάλογο κατόρθωμα δεν έχουν καταφέρει ομαδάρες και ομαδάρες στην Ευρώπη στη σύγχρονη ιστορία του θεσμού. Ασφαλώς και στενοχωριέται, αλλά σε καμία περίπτωση δεν απογοητεύεται. Αυτά που κατάφερε φέτος, «γεμίζουν» χρυσούς τόμους ιστορικών κατορθωμάτων και το βέβαιο είναι πως η λαμπρή αυτή πορεία θα συνεχιστεί. Και γιατί υπάρχει «κορμός» γεννημένων νικητών και γιατί το ρόστερ είναι εμπλουτισμένο με ελληνόπουλα που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους και φυσικά γιατί υπάρχει διοικητική -και όχι μόνο- υγεία, όρεξη και στήριξη για ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον.

Στους μάγκες του Γιάννη Σφαιρόπουλου αξίζει θερμή υποδοχή το απόγευμα όπου η αποστολή θα επιστρέψει στην Ελλάδα. Η απογοήτευση είναι σίγουρο πως θα διαρκέσει μόνο μερικές μέρες, αφού το κατόρθωμα, η αναγνώριση απ’ όλη την μπασετική Ευρώπη και τα συναισθήματα που χάρισε και φέτος ο Ολυμπιακός, θα την υπερνικήσουν. Οι «ερυθρόλευκοι», έχουν μπροστά τους τον μεγάλο φετινό στόχο του πρωταθλήματος, που θα λειτουργήσει ως βάλσαμο στις όποιες πληγές άνοιξε ο τελικός με την Ρεάλ. Έχουν κερδίσει δίκαια το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας και οφείλουν αυτή τη φορά να διαχειριστούν σωστά τους τελικούς, για να μην χαλάσουν την εκπληκτική εικόνα που οι ίδιοι έφτιαξαν με κόπο φέτος.

Το ταξίδι έφτασε στο τέλος του, είχε και φέτος συγκινητικές στιγμές-μπασκετικές παραστάσεις και πανέμορφα βράδια ανά τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Μπορεί να μην είχε το happy end που θα προσδοκούσαν όλοι, αλλά ο Ολυμπιακός θα σηκωθεί άμεσα, διότι η… φλόγα του καίει ζεστή. Είναι πλέον στο DNA του να παλεύει, να δίνει μηνύματα υπερηφάνειας, σεβασμού και καθημερινής μάχης. Είναι φτιαγμένος για ψηλά και εκεί θα παραμείνει. Θυμηθείτε το, τέτοιες μέρες του χρόνου, ο τελικός προορισμός θα γράφει… Βερολίνο.

Υ.Γ.: Ο τυχερός Έλληνας του Final Four, έμελε να είναι ο Γιάννης Μπουρούσης. Έστω και αν ο Λάσο τον έχει παραγκωνίσει (όχι λόγω αγωνιστικής χρησιμότητας) και η συμμετοχή του ήταν ελάχιστη, άξιζε βάσει προσφοράς και καριέρας να γευτεί το νέκταρ μίας Ευρωλίγκας. Οι σκηνές στο τέλος με την κορούλα του αγκαλιά, ήταν πανέμορφες…

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *