Ρικ Πιτίνο σε δημοσιογράφο: “Εσύ αναγνώρισες τι έκανε η Ζάλγκιρις, όχι και η ομάδα μου”

Ρικ Πιτίνο σε δημοσιογράφο: "Εσύ αναγνώρισες τι έκανε η Ζάλγκιρις, όχι και η ομάδα μου"

Ο Ρικ Πιτίνο έδωσε συγχαρητήρια σε Λιθουανό δημοσιογράφο για μία επισήμανση που έκανε για την επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού και του πρότεινε να την διαβιβάσει και στους παίκτες του!

Ο Ρικ Πιτίνο χαρακτήρισε απείθαρχο τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο ημίχρονο, στις δηλώσεις που έκανε μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από την Ζάλγκιρις, την 11η σε 19 αγώνες στην EuroLeague. Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο Αμερικανός προπονητής εξήρε μάλιστα έναν Λιθουανό δημοσιογράφο για μία παρατήρηση που έκανε γύρω από την επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο, ζητώντας του να την πει και στους παίκτες του!

Αποστολή – Κάουνας: Γιώργος Οικονόμου

"Τρομερή ατμόσφαιρα, σπουδαίο γήπεδο. Η εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο ήταν η καλύτερη που έχουμε κάνει από την ημέρα που ήρθα. Η άμυνα ήταν καταπληκτική, η κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση εξαιρετική. Μετά το αντιστρέψαμε στο δεύτερο ημίχρονο, με απρόσεκτες πάσες πάσες, με το να μην τηρούμε τους ρόλους μας στην επίθεση και με την κατάρρευση που είχαμε στην άμυνα. Αυτό με πείραξε περισσότερο. Οι παίκτες μας έπαιξαν χωρίς πειθαρχία", είπε αρχικά ο Ρικ Πιτίνο.

"Σε αυτή την ομάδα είναι δύσκολο να μάθουν τα σωστά μαθήματα. Θα συνεχίσουμε να τα κάνουμε και θα δούμε εάν θα λειτουργήσει στο επόμενο παιχνίδι", είπε ο Αμερικανός προπονητής για την κακή επιθετική επίδοση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο, δίνοντας εν συνεχεία συγχαρητήρια σε έναν Λιθουανό δημοσιογράφο, για μία παρατήρηση που έκανε σχετικά με το επιθετικό πλάνο των "πράσινων" στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, όταν ανέφερε ότι η ομάδα του έπαψε να σκοράρει μέσα από την ρακέτα!

"Σπουδαία επισήμανση. Μακάρι και οι παίκτες μου να άκουγαν την ερώτησή σου. Η στρατηγική ήταν να ποστάρουμε χαμηλά στην ρακέτα, όχι πέντε μέτρα μακριά από τη ρακέτα. Εσύ το αναγνώρισες αυτό, δυστυχώς όμως δεν το αναγνώρισε και η ομάδα μου. Μπράβο σε σένα. Όταν πας στα αποδυτήρια, να τους το πεις. Είμαι εντυπωσιασμένος με τους ανθρώπους εδώ, τρομερές εγκαταστάσεις. Έχω δει λίγα πράγματα σαν αυτό εδώ! Αγαπάτε το μπάσκετ, το πνεύμα σας είναι εξαιρετικό", τόνισε ο Αμερικανός τεχνικός, που δεν έκρυψε πάντως την αισιοδοξία του για την επικείμενη βελτίωση της ομάδας του:

"Θα βρούμε πάλι την υγεία μας, θα βελτιωθούμε. Θέλουμε το επίπεδο μας να συμβαδίζει με το πνεύμα των φιλάθλων μας. Είδαμε ανθρώπους να οδηγούν έξι μέρες για να έρθουν να μας δουν. Θα μπει στην ομάδα και ο Πέιν, τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα στο σουτ".

ΜΗΤΟΓΛΟΥ: "Δύσκολο να κάνεις restart"

Ο Ντίνος Μήτογλου είπε από τη μεριά του: "Κάναμε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο όμως μετά η Ζάλγκιριςεκμεταλλεύτηκε κάποια πράγματα. Εμείς επαναπαυτήκαμε, δεν παίξαμε καθόλου καλά στη συνέχεια. Η ενέργειά τους μας έκανε τη ζημιά, βρήκαν τις ελεύθερες πάσες όταν πιέσαμε εμείς κι αυτό ήταν "κλειδί". Νιώθουμε την πίεση, τα περιθώρια στενεύουν, προσπαθήσαμε αλλά δεν ήταν αρκετό. Πρέπει να παλέψουμε… Είναι δύσκολο να κάνεις restart προς τα μέσα της σεζόν, έγινε μια αρχή και πρέπει να "χτίσουμε" πάνω σε αυτήν θέλει υπομονή, τα αποτελέσματα θα έλθουν, γίνεται προσπάθεια Οι δυο προπονητές μου με έχουν βοηθήσει, θα ήταν ακόμα καλύτερο να είχαμε και τη νίκη".

Photo credits: Eurokinissi

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *