Ρομπότ που εξυπηρετούν ανθρώπους στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Ρομπότ που εξυπηρετούν ανθρώπους στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Δείτε ακόμα

  • Πεντάγωνο-ΗΠΑ: Προσπαθεί να καθησυχάσει τους φόβους περί φονικών ρομπότ 12/03 20:43
  • Ρομποτική τηλεπαρουσιάστρια ειδήσεων από το κινεζικό πρακτορείο Xinhua 05/03 17:23
  • Αυτόνομο ρομπότ παραδόσεων από τη FedEx 01/03 18:46

Την έναρξη του φιλόδοξου Robot Project πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι διοργανωτές των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών του Τόκιο το 2020, παρουσιάζοντας δύο από τα ρομπότ που προορίζονται να βοηθούν εργάτες, αθλητές κλπ στους Αγώνες.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα δύο αυτά ρομπότ, το Human Support Robot (HSR) της Toyota και το Power Assist Suit της Panasonic, παρουσιάστηκαν στο κοινό για πρώτη φορά στο Τόκιο. Το HSR, ένα μικρό λευκό ρομπότ με ενσωματωμένα χαρακτηριστικά προσώπου, θα βοηθά τους χρήστες αναπηρικών καροτσιών στους Ολυμπιακούς, που θα αρχίσουν τον Ιούλιο του 2020. Τα ρομπότ θα μεταφέρουν τροφή και άλλα πράγματα, θα καθοδηγούν θεατές στις θέσεις τους και θα παρέχουν πληροφορίες. Όσον αφορά στο Power Assist Suit, αποτελεί ένα βοήθημα- εξωσκελετό για τη μεταφορά φορτίων από εργάτες.

REUTERS/KIM KYUNG-HOON

«Θα υποστηρίζουμε τους ανθρώπους στους Ολυμπιακούς και στο στάδιο, σε περιοχές που είναι προσβάσιμες σε αναπηρικά καροτσάκια» είπε ο Μινόρου Γιαμάουτσι, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα ρομπότ της Toyota. «Από άποψης υπηρεσιών, θα παρέχουμε τη δυνατότητα εύκολης εισόδου και θέασης και το ρομπότ μπορεί επίσης να μεταφέρει βαλίτσες και άλλες αποσκευές για τους πελάτες».

Θα υπάρχουν 16 ρομπότ HSR σε χώρους των Ολυμπιακών του Τόκιο και η Toyota ελπίζει να έχει παρόμοια προϊόντα διαθέσιμα προς πώληση στις αρχές της δεκαετίας του 2030.

REUTERS/KIM KYUNG-HOON

To Power Assist Suit της Panasonic, ένας εξωσκελετός με μπαταρίες βοηθά στο σήκωμα και τη μεταφορά βαρέων αντικειμένων. Ο χρήστης του το φοράει και αυτό τον διευκολύνει στο επανειλημμένο σήκωμα και τη μεταφορά βαρέων αντικειμένων, χωρίς να καταπονείται η πλάτη του. Προορίζεται να χρησιμοποιηθεί από εργάτες σε χώρους των Ολυμπιακών, καθώς και στο Ολυμπιακό Χωριό.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών του Τόκιο υποστηρίζουν εδώ και καιρό πως οι Αγώνες του καλοκαιριού θα είναι οι πιο καινοτόμοι που έγιναν ποτέ, και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα ρομπότ αργότερα.

EURONEWS Τόκιο 2020: Πού θα χρησιμοποιηθούν ρομπότ

«Στην Πιεονγκτσάνγκ υπάρχουν παραδείγματα χρήσης ρομπότ στους Αγώνες, αλλά δεν νομίζω πως ήταν σε αυτό το πρακτικό επίπεδο» είπε ο γενικός υποδιευθυντής του Τόκιο 2020, Μαασάκι Κομίγια. «Θέλουμε να δώσουμε την αίσθηση πως τα ρομπότ μπορούνε πραγματικά να χρησιμοποιούνται και να αποτελούν τμήμα της καθημερινής ζωής μας».

Οι Ολυμπιακοί αρχίζουν στις 24 Ιουλίου 2020, και οι Παραολυμπιακοί έναν μήνα μετά.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *