Ρωσικές εξαγγελίες για νέας γενιάς βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας

Ρωσικές εξαγγελίες για νέας γενιάς βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας

EPA/ROYAL AIR FORCE / HANDOUT

Tu-160

Ένα υποηχητικό βομβαρδιστικό νέας γενιάς, καθώς και ένα μακράς εμβέλειας βομβαρδιστικό drone προορίζεται να αποκτήσει η ρωσική πολεμική αεροπορία μέσα στα επόμεναο 20 χρόνια, σύμφωνα με εξαγγελίες.

Όπως αναφέρει το RT, ο υποπτέραρχος Σεργκέι Κομπιλάς, επικεφαλής των αεροπορικών δυνάμεων μακράς εμβέλειας της Ρωσίας, είπε στη Moskovsky Komsomolets πως «τα αεροσκάφη μας και τα όπλα τους βελτιώνονται συνέχεια. Περαιτέρω ανάπτυξη της αεροπορίας μακράς εμβέλειας λαμβάνει χώρα όχι μόνο μέσω της αναβάθμισης των βομβαρδιστικών Tu-160, Tu-95MS και Τu-22M3 για την επέκταση της επιχειρησιακής ζωής τους, αλλά και αναπτύσσοντας ένα αεροπορικό σύστημα για την αεροπορία μακράς εμβέλειας- ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό 5ης γενιάς».

Σύμφωνα με τον Κομπιλάς, το νέο αυτό βομβαρδιστικό θα είνια υποηχητικό και ικανό να πραγματοποιεί όλες τις αποστολές των αεροπορικών δυνάμεων μακράς εμβέλειας. Το πρόγραμμα από την Tupolev, υπό την ονομασία PAK-DA, είναι σε εξέλιξη από το 2009. Το βομβαρδιστικό θα χρησιμοποιεί stealth τεχνολογία και θα μπορεί να εξοπλιστεί με πολυηχητικούς πυραύλους αέρος- επιφανείας. Το αεροσκάφος αναμένεται να έχει εμβέλεια 12.500 χλμ και να είναι ικανό για μεταφορά φορτίου μέχρι και 30 τόνων. Σκοπός είναι να κάνει την πρώτη του πτήση το 2025 και να τεθεί σε υπηρεσία στα τέλη της δεκαετίας του 2020.

Επίσης, ο Ρώσος υποπτέραρχος είπε πως επιδιώκεται και η ανάπτυξη ενός μη επανδρωμένου βομβαρδιστικού 6ης γενιάς ως το 2040- χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιδιώκουν την αντικατάσταση/ ανανέωση του παρόντος στόλου βομβαρδιστικών τους, που αποτελείται κυρίως από Tu-160, Tu-95MS και Tu-22M3, τα οποία αποτελούν κυρίως «κληρονομιά» της σοβιετικής περιόδου.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *