Τελευταία Νέα

Ρώσος υφυπ. Οικονομικών: «Είμαστε έτοιμοι για την χρηματοδότηση της Ελλάδας από τα κεφάλαια των BRICS»

5H αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει την Ελλάδα εάν η Αθήνα αποφασίσει να γίνει μέλος της.

Αυτό δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών Sergei Storchak τονίζοντας ότι δεν θα του ήταν έκπληξη εάν η Ελλάδα γινόταν το πρώτο πλήρες μέλος της Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS που θα ζητούσε δανειοδότηση με κεφάλαια της Τράπεζας.

«Δεν έχει καμία διαφορά εάν η Ελλάδα γίνει μέλος της τράπεζας συνεισφέροντας ένα μικρό ή μεγάλο ποσό» είπε ο ακόμη ο Storchak για να συμπληρώσει:

«Από τη στιγμή που θα γίνει πλήρες μέλος θα μπορεί να αιτηθεί για δάνεια τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς ή για έργα ανάπτυξης»

Όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ τα οποία επικαλούνται δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel η πρόσκληση που απεύθυνε η Ρωσία στην Ελλάδα για συμμετοχή της στην τράπεζα μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην αποδέσμευσή της από το ΔΝΤ.

Μάλιστα όπως τονίζεται ο Έλληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας βρήκε την ιδέα ως αρκετά «ελκυστική», ενώ η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ζήτημα.

Η Aναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS ιδρύθηκε από την Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και την Ν. Αφρική το 2014 ως μια εναλλακτική στην Παγκόσμια Τράπεζα Επενδύσεων και στο ΔΝΤ.

Η πρόσκληση για συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή έγινε επίσημα τη Δευτέρα από τον Ρώσο υφυπουργό, ενώ όπως αναφέρει το Der Spiegel ο Α.Τσίπρας εξετάζει την πρόταση με θετικό πνεύμα και όπως δήλωσε Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος αυτή αποτέλεσε μια «ευχάριστη έκπληξη».

defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *