Ρ.Τ.Ερντογάν: «Δεν θα αφήσουμε τους ληστές Ελλάδα και Κύπρο να κλέψουν τον φυσικό πλούτο μας στην Αν.Μεσόγειο»!

Κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής παράδοσης της τρίτης κατά σειρά κορβέτας κλάσης Ada του Ναυτικού της Τουρκίας, της TCG Burgazada ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.

Σε μια πρωτοφανούς οξύτητας κατά Ελλάδας και Κύπρου, ομιλία, είπε επί λέξει: «Η Τουρκία  δεν θα αφήσει κανένα ληστή να εκμεταλλευθεί τον πλούτο της και θίξει τα συμφέροντά της», αναφερόμενος στις έρευνες της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο και της Ελλάδας στη νότια Κρήτη (ναι, για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί ή καταλάβει ακόμα, η Τουρκία θεωρεί δική της υφαλοκρηπίδα την περιοχή νότια της Ανατολικής Κρήτης)

Και υπογράμμισε μάλιστα ότι «Τα πολεμικά πλοία μας δείχνουν την ισχύ μας και θα δώσουν την κατάλληλη απάντηση στους ληστές»!

Οι εξελίξεις του τελευταίου καιρού στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο μας θύμισαν ότι η χώρα μας πρέπει να είναι το ίδιο ισχυρή και στις θάλασσες, τόνισε ο Ερντογάν. «Κάθε πλοίο που εντάσσεται στο πολεμικό μας ναυτικό δείχνει και την ισχύ μας. Δεν θα επιτρέψουμε τον φυσικό πλούτο μας της ανατολικής Μεσογείου να τον εκμεταλλευθούν κάποιοι άλλοι. Τα πλοία μας δείχνουν την ισχύ μας. Δεν θα αφήσουμε κανέναν ληστή να εκμεταλλευθεί τον πλούτο μας στην περιοχή», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Σεν θα δεχτούμε προσπάθειες να στερήσουν τους φυσικούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο από την Τουρκία και την ΤΔΒΚ. Δεν εποφθαλμιούμε εδάφη άλλων. Οσοι νομίζουν ότι μπορούν να παρέμβουν στη Μεσόγειο ή το Αιγαίο άρχισαν να συνειδητοποιούν πόσο μεγάλο λάθος έκαναν», τόνισε ακόμη ο Ερντογάν, σύμφωνα με τη Hurriyet.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ αν και με ανεβασμένους τόνους.

«Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στις θάλασσές μας και δε θα ανεχθούμε καμιά παραβίασή  τους», είπε ο Τούρκος υπουργός για να συνεχίσει:

«Θα πρέπει να γνωρίζουν από τώρα την τύχη που περιμένει όποιων ενεργειακών προγραμμάτων θελήσουν (Ελλάδα και Κύπρος) να πραγματοποιήσουν σε Αιγαίο ή Ανατολική Μεσόγειο», συμπλήρωσε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *