Σαλί Μπερίσα: «Η συνάντηση Ράμα – Τσίπρα είναι η “Μαύρη Ημέρα” του αλβανικού έθνους»!

Πριν από τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα στο Λονδίνο, ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα αντέδρασε σε αυτήν.
Την αποκάλεσε ως μαύρη ημέρα στην ιστορία του αλβανικού έθνους, καθώς η Αλβανία παραδίδεται στην Ελλάδα, αναφερόμενος στη συμφωνία της θάλασσας και στους Αλβανοτσάμηδες.
Σύμφωνα με τον Μπερίσα, ο Ράμα αποφάσισε να εξαλείψει τις λέξεις ‘τσάμηδες’ και ‘τσαμουριά’, μια από τις άγριες περιστάσεις της εθνικής ιστορίας της Αλβανίας, «που ξεκινά από τη θυσία και τη γενοκτονία των Τσάμηδων και της μαρτυρικής τσαμουριάς».
Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, ο οποίος ακολουθεί σκληρή αντιπολιτευτική τακτική κατά του Έντι Ράμα, τον κατηγόρησε ότι επαναδιαπραγματεύεται συνθήκες του 1913 για τα σύνορα Αλβανίας- Ελλάδας, ότι «αποδέχεται τα 12 μίλια στα θαλάσσια σύνορα «ενώ με την Ιταλία και την Τουρκία έχει υπογράψει για μόλις 6 μίλια».
Ο Μπερίσα αναφέρει ότι αυτή είναι μια σοβαρή παραχώρηση και «αποτελεί ληστρική πράξη κατά της Αλβανίας που χάνει τρία δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, των μεγαλυτέρων πεδίων στη Μεσόγειο», σύμφωνα με το δημοσίευμα. Labels Άρθρα Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *