Σαμπάνια και αμύγδαλα! Τι συμβαίνει στο σεξ αν τα συνδυάσεις!

Η φήμη ότι ορισμένα βότανα έχουν θετική επίδραση στη σεξουαλική συμπεριφορά χάνεται κάπου στην αρχαιότητα. Πολλοί λαοί χρησιμοποίησαν ή χρησιμοποιούν ακόμα βότανα τονωτικά για το σεξ, η χρήση των οποίων είχε ενταχθεί στον καθημερινό τρόπο ζωής.

Όπως ήδη αναφέρθηκε σε προηγούμενο κεφάλαιο, η επιστήμη προσπαθεί να αξιολογήσει τα παραδοσιακά χρησιμοποιούμενα βότανα, μελετώντας τις ουσίες που περιέχουν και τη δράση που προκαλούν δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη στροφή και ενδιαφέρον του κοινού για τη χρήση βοτάνων. Η στροφή αυτή δικαιολογείται από το γεγονός ότι τα βότανα είναι σχεδόν απαλλαγμένα από σοβαρές παρενέργειες, αν και οι Θεραπευτικές τους ιδιότητες είναι γενικά ηπιότερες. Ένας άλλος λόγος που τα κάνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια είναι η ευρύτερη αντίληψη «επιστροφή στη φύση», μέσα από τη χρήση των φυσικών ουσιών.

Τον περασμένο αιώνα ευρύτατα χρησιμοποιήθηκε για τη δυσλειτουργία της στύσης, η ιοχιμβίνη που προέρχεται από τη φλούδα τροπικού δέντρου. Για πολλές δεκαετίες, η έλλειψη ισχυρών φαρμάκων για την αντιμετώπιση των διαταραχών στύσης η ιοχιμβίνη καθιερώθηκε σαν το πρώτο συνταγογραφούμενο φάρμακο, μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλες ουσίες. Λόγω των μεγάλων αναγκών, η ουσία παρασκευαζόταν συνθετικά στο εργαστήριο. Χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα αν και η γνώμη των ειδικών είναι αμφιλεγόμενη. Σπάνια παρατηρήθηκαν παρενέργειες, του τύπου της υπερδιέγερσης και του εκνευρισμού.

Μια άλλη φυσική ουσία, το αμινοξύ αργινίνη χρησιμοποιήθηκε us περασμένες δεκαετίες για τη θεραπεία των προβλημάτων γονιμότητας του άντρα. Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον της επιστήμης στρέφεται στη χρήση της αργινίνης στη θεραπεία των σεξουαλικών δυσλειτουργιών. Αρκετές μελέτες δείχνουν βελτίωση της ερωτικής επιθυμίας των ανδρών και βελτίωση της στυτικής λειτουργίας, με τη χρήση αργινίνης. Ο μηχανισμός δράσης της δεν είναι καλά γνωστός. Χρησιμοποιείται συνήθως σε ημερήσια δόση ένα έως δέκα γραμμάρια και για χρονικό διάστημα ενός έως τριών μηνών. Ήδη όμως η αργινίνη δοκιμάζεται ως προς τη δράση της και στο γυναικείο οργανισμό.

Τα βότανα που θεωρούνται ότι έχουν θετική επίδραση στο σεξ προέρχονται κυρίως από δύο περιοχές του πλανήτη. Η μια περιοχή είναι η Ανατολική Ασία (Κίνα, Ινδία, Θιβέτ κλπ.) και η άλλη η Νότια Αμερική.

Η ουσία που έγινε καλά γνωστή στο δυτικό κόσμο τα τελευταία είκοσι χρόνια σαν τονωτικό του σεξ είναι το Τζίνσενγκ. Είναι και η ουσία που έχει μελετηθεί περισσότερο σαν τονωτικό του οργανισμού, αλλά και σα φυσικό βοήθημα για τη στυ-τική λειτουργία. Προέρχεται κυρίως από την Κίνα και κυκλοφορεί στο εμπόριο με διάφορες μορφές. Οι Κινέζοι το χρησιμοποιούσαν ευρύτατα στην αρχαία Κίνα για τη σεξουαλική τόνωση και τη θεραπεία. Μάλιστα, οι Κινέζοι αυτοκράτορες κατανάλωναν άφθονο Τζίνσενγκ, προκειμένου να ανταποκριθούν στα ερωτικά τους καθήκοντα προς τις εκατοντάδες γυναίκες τους.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφοροι τόποι Τζίνσενγκ, με μορφή χαπιών, εκχυλίσματος, πόσιμων φύσιγγων κλπ, σε διαφορετικές συνιστώμενες δοσολογίες, συνήθως ένα έως τρία γραμμάρια την ημέρα.

Ένα άλλο πολύ διαδεδομένο βότανο, που χρησιμοποιείται στην Κίνα για την αύξηση της ερωτικής επιθυμίας είναι η Μαχουάνζη. Η δράση του στο κεντρικό νευρικό σύστημα μελετάται τα τελευταία χρόνια.

Η ψωραλέα είναι ένα φυτό της Νοτιοανατολικής Ασίας που βοηθά στη στύση αλλά και τη σεξουαλική ευεξία.

Ας δούμε όμως και άλλα βότανα πιο γνωστά σε εμάς

Ένα από τα πιο γνωστά αφροδισιακά που μπορεί να χαλαρώσουν και να αυξήσουν την ερωτική επιθυμία είναι η μικρή κατανάλωση αλκοόλ και ειδικά κρασιού. Η ευεργετική του επίδραση στηρίζεται στη χαλάρωση που προκαλεί και στην άρση των αναστολών. Η ιστορία αναφέρει πώς ο Πυθαγόρας και οι μαθητές του απέφευγαν να τρώνε κουκιά γιατί είχαν ενοχοποιηθεί για πονηρές σκέψεις και πράξεις! Αντί αυτού κατανάλωναν άφοβα μαρούλι. Ο Αριστοτέλης από την άλλη κατάφερε να γίνει σε μεγάλη ηλικία πατέρας καταναλώνοντας φακές.

Το μέλι με τα καρύδια ενισχύουν την επιθυμία και τη στύση του άντρα. Πόσες φορές έχετε ακούσει «πικάντικα» σχόλια του τύπου «Άντε τυχερέ με τόσο μέλι και καρύδια θα περάσετε καλά σήμερα το βράδυ!…» Αλλά και τα αμύγδαλα αν και δεν είναι τόσο γνωστά όσο τα καρύδια λόγω της βιταμίνης Ε που περιέχουν αυξάνουν τη σεξουαλική επιθυμία και βοηθούν στη γονιμότητα. Αν υπάρξει συνδυασμός του αμύγδαλου με σαμπάνια τότε η λίμπιντο ανεβαίνει στα ύψη.

Το ελαιόλαδο επίσης έχει συζητηθεί αρκετά για τις ιδιότητές του, αλλά και για τις βοηθητικές του ικανότητες στη σεξουαλική λειτουργία.

Η μελιτζάνα κατά τους Οθωμανούς θεωρούνταν ένα αφροδισιακό που θα πλησίαζε πολύ στις μέρες μας τα γνωστά φάρμακα για τη στύση.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι το σαλέπι, το παραδοσιακό ανατολίτικο ρόφημα που σερβίρεται κυρίως τις κρύες μέρες του χειμώνα με μπόλικη κανέλα είναι καλύτερο και από το βιάγκρα! Θεωρείται ένα από το αποτελεσματικότερα σεξουαλικά διεγερτικά και για τους άνδρες αλλά και για τις γυναίκες. Επίσης θεωρείται ότι το σαλέπι βοηθάει στο να ρυθμιστεί η έμμηνος ρήση και να μειωθεί ο πόνος κατά τις μέρες της περιόδου.

Πηγη healthier world

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *