Σαν παιχνίδι στο Playstation – Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 7-0

1Και τελειώνεις το Live και πρέπει να κάνεις το report του ματς. Τι διάολο να γράψεις όμως όταν οι δαίμονες έχουν κέφια. Δεν είναι το σκορ που από μόνο του ουρλιάζει για το τι συνέβη. Είναι η εικόνα που έβγαλε η Μπαρτσελόνα. Ηταν όλοι τους στα καλύτερα τους. Και όταν αυτό συμβαίνει, συνεπάγεται ένα και μόνο πράγμα: τυραννία για τον αντίπαλο. Και τι έγινε που αυτός ήταν η Βαλένθια και έπαιξαν κοτζάμ ημιτελικό Κυπέλλου; Τα βασανιστήρια σταμάτησαν στο απόκοσμο 7-0. Ναι, το Μπάρτσα-Βαλένθια ήρθε 7-0, αντί όμως για 10-0!

Το παράδοξο ήταν πως ο κορυφαίος του γηπέδου, ο Νεϊμάρ, δεν βρήκε δίχτυα. Πόσο να τον απασχολήσει όμως όταν είδε τον Λουίς Σουάρες να ολοκληρώνει ένα απίθανο καρέ και τον Μέσι να τον ακολουθεί με χατ τρικ, για να φτάσει τα 501 γκολ στην καριέρα του με τη Μπαρτσελόνα και την Εθνική Αργεντινής. Ο Ουρουγουανός μάλιστα έφτασε με τη σειρά του τα 35 γκολ σε 33 εμφανίσεις με τους Καταλανούς. Δεν το λες και άσχημο για κάτι περισσότερο από ένα χρόνο μπάλας στο «Καμπ Νόου».

Τα βιολιά άρχισαν από νωρίς. Ο Νεϊμάρ (7’) έδωσε την ασίστ στον Λουίς Σουάρες που το τελειώσε διαγώνια χαμηλά από δεξιά. Επειτα από πέντε λεπτά ο ίδιος με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, ολοκλήρωσε τον ωραίο συνδυασμό των Μπουσκέτς, Αλέις Βιδάλ. Οι γηπεδούχοι έβγαζαν συνεχώς απίθανες συνεργασίες σε όλα τα μήκη του χορταριού και οι Νυχτερίδες δεν πέρασαν το κέντρο. Ζήτημα δηλαδή να το έκαναν σε όλο το ματς 2-3 φορές, δίχως όμως να στήσουν τελική προσπάθεια.

Στο 28ή ήρθε η πρώτη ομορφιά. Ο Ινιέστα έσπρωξε την επέλαση, ο Νεϊμάρ έκανε την επική προσποίηση-τακουνάκι και ο Μέσι απλά το έβαλε. Ελάχιστα πριν το φινάλε του ημιχρόνου όμως συνέβησαν κι άλλα σπουδαία. Στο 45΄ο Μέσι σημάδεψε το οριζόντιο σε τετ α τετ και στο αμέσως επόμενο λεπτό ανατράπηκε (σ.σ.: δεν είναι καθαρή φάση ούτε στο ριπλέι) από τον Μουστάφι. Αποβολή και πέναλτι και τέλος του έργου που βασικά στο 3-0 ήταν ήδη τελειωμένο για την ομάδα του Γκάρι Νέβιλ. Ο Νεϊμάρ βέβαια φόρα δεν πήρε και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και έξω.

Στην επανάληψη αρχικά φάνηκε να απομακρύνεται το πόδι από το γκάζι. Τούτο όμως κράτησε για λίγο. Ο Μέσι (57’) άδειασε με σούπερ προσποίηση δύο αντιπάλους, μα το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Δύο λεπτά πιο μετά όμως δεν λάθεψε στην δεύτερη ομορφιά του αγώνα. Ο Λουίς Σουάρες του έστησε το τακουνάκι και ο Αργεντινός αφού απέφυγε ττα τάκλιν δύο αντιπάλων, έβαλε το 500ό γκολ της καριέρας του. Ο δύσμοιρος Ράιαν (67’) είχε μία δυνατή επέμβαση στο μονοκόμματο του Ματιέ, αλλά στο 74’ ξαναχτύπησε ο ηγέτης των Καταλανών. Επειτα από αδράνεια στην άμυνα και λάθος του Παρέχο, ο Μέσι του πήρε τη μπάλα και πλάσαρε στη γωνία για το γκολ του Νο501.

Ελα όμως που θα είχε κι άλλα. Σέντρα του Αντριάνο (83’) και με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι κάνει χατ τρικ και ο Λουίς Σουάρες, ο οποίος στο 88’ πυροβόλησε με τη μία και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και μέσα, ολοκληρώνοντας και το δικό του επικό προσωπικό βράδυ. Πλέον με αυτό το αποτέλεσμα δεν υπάρχει τίποτα που να έχει νόημα για τη ρεβάνς. Η Μπάρτσα πάει τελικό και η Βαλένθια θα πρέπει να βρει τι φταίει και βρέθηκε με την χειρότερη ήττα της στον θεσμό από το 1928. Για τους γηπεδούχους πάντως αυτή ήταν η μεγαλύτερη νίκη τους στο Κύπελλο μετά το 8-0 επί της Σαραγόσα το 1958!

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Ματιέ, Πικέ (60’ Πικέ), Αλέις Βιδάλ, Ζόρντι Αλμπα (70′ Αντριάνο), Μπουσκέτς, Αρντά Τουράν, Ινιέστα (46′ Σέρζι Ρομπέρτο), Νεϊμάρ, Μέσι, Λουίς Σουάρες

Βαλένθια (Γκάρι Νέβιλ): Ράιαν, Μουστάφι, Σάντος, Μπαραγάν, Γκαγιά, Σικέιρα (46′ Ρουμπέν Βέζο), Μπαρμπόσα (32΄ Φεγκουλί), Αντρέ Γκόμες, Παρέχο, Ζοάο Κανσέλο, Νεγρέδο.


gazzetta.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *