Σας αρέσει να βάζετε γάλα στο τσάι; Μόλις διαβάσετε παρακάτω θα αλλάξετε γνώμη…

Το τσάι θεωρείται το πλέον διαδεδομένο ρόφημα ανά
τον κόσμο και διαρκώς….
κερδίζει έδαφος μετά την δημοσιοποίηση στοιχείων αναφορικά με την θετική επίδρασή του στην υγεία, όπως η μείωση
της συχνότητας των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του καρκίνου.
Γερμανοί ειδικοί μελέτησαν την επίπτωση της κατανάλωσης τσαγιού σε 16 μεσήλικες γυναίκες που έπιναν μισό λίτρο μαύρου τσαγιού, καθώς και στον ιστό αρουραίων.
Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι όσες πρόσθεταν γάλα στο τσάι μείωναν τις θετικές επιδράσεις του.
Ειδικότερα, οι καζεΐνες του γάλακτος μειώνουν τη συγκέντρωση των κατεχινών, των αντιοξειδωτικών που περιέχει το τσάι και ωφελούν τον οργανισμό.
Επίσης το τσάι συντελούσε σε χαλάρωση των δακτυλίων της αορτής των αρουραίων σε εργαστηριακό περιβάλλον κ τετραπλασίαζε την δραστηριότητα του ενζύμου eNOS σε καλλιεργημένα τεχνητά κύτταρα. Αλλά όταν το τσάι περιείχε 10% αποβουτυρωμένου γάλακτος, δεν είχε καμιά εκ των προαναφερθέντων επιπτώσεων τόσο στις γυναίκες, όσο και στα πειραματόζωα αλλά και τα κύτταρα.
Επεκτείνοντας την ανάλυση, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι καζεΐνες μπλόκαραν την επίδραση του τσαγιού, από μόνες τους. Οι πρωτεΐνες αυτές προσδένονται σε χημικά συστατικά του τσαγιού που κάνουν την αορτή του αρουραίου να χαλαρώνει και ειδικά στην κατεχίνη EGCG.
Στο παρελθόν οι ερευνητές είχαν υποστηρίξει ότι το γάλα δεν είχε επίπτωση στο τσάι διότι δεν αλλάζει τη συνολική συγκέντρωση σε πολυφαινόλες στο αίμα.
Αλλά αυτό που τελικά παίζει ρόλο είναι μια συγκεκριμένη πολυφαινόλη, όπως η EGCG, που τελικά το γάλα την μπλοκάρει. Επίσης είναι πιθανό να μπλοκάρει και την επίδραση του τσαγιού σε άλλα νοσήματα όπως ο καρκίνος
Labels Υγεία Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Article Source – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *